autor:

Mihaela11

» » Borsuri si Ciorbe

Supa cu zdremte de oua

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1/2 kg iaurt natural, -1 ceapa mica toccata marunt, -2 linguri ulei de masline, -2 linguri faina, -2 lingurite boia de ardei, -2 oua, -3 frunze de dafin, -1 lingurita 10 legumeDeli’kat ( sau Vegeta), -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -frunza de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

9 voturi

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o cratita si se caleste ceapa pana ia o culoare aurie.
Se adauga faina si boiaua si se prajeste , avand grija sa nu se arda.
Se adauga 1 litru de apa fierbinte, sarea, piperul , frunza de dafin si legumele Deli’kat; se lasa la fiert 15 minute.
Se adauga iuartul amaestecand bine si se mai lasa la foc mic 5 minute.
Intr-un bol se bat ouale cu o lingura de apa rece si se adauga putin cate putin la supa care fierbe; astfel se formeaza zdremtele.
Se serveste calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu zdremte de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se ia carnea tocata, se pune ceapa, se pune orezul si condimentele, se framanta. Apoi, se fac chiiftelute

15 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume cu carne

Ciorba de legume cu carne

Carnea se prajeste cu slanina,sare mare si putin ulei,se adauga ceapa tocata si usturoiul pisat,se

4 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

    Si eu pregatesc asa ceva dar nu folosesc ulei si nici faina.

  • Fara foto

    fox , 13 mai 2010

    sunt foarte bune ciorbele, sanatoase, cu legume proaspete cu tot. Un singur lucru le strica-rantasul! Adica faina prajita. este una dintre cele mai toxice combinatii pt corp! Folosit frecvent poate duce la ulcer si cancer. Mai bine renuntati la faina prajita si gasiti alte metode de a ingrosa ciorbele si mancarurile (ca doar sunteti gospodine inventive,nu?)))).Va doresc sanatate si retete gustoase.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010

    Merçi pt reteta!f.buna si rapida!avem nevoie si de zeama dupa atatea carnuri,meriti toate stelutele!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Trebuie incercata...arata excelent...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Foarte interesanta ideea de a adauga faina,asa iese mai grosuta.Eu fac de obicei ciorba sau bors,dar data viitoare o sa pun si faina.Felicitari pt reteta ,arata foarte bine!

    • Fara foto

      husni , 08 aprilie 2010

      Nu stiam reteta;e f.buna;sint sigura.Poate,chiar miine,o fac. Felicitari,Mihaela !

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Excelent arata, nu stiam reteta. Nota maxima de la mine .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

9 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2 kg iaurt natural
  • -1 ceapa mica toccata marunt
  • -2 linguri ulei de masline
  • -2 linguri faina
  • -2 lingurite boia de ardei
  • -2 oua
  • -3 frunze de dafin
  • -1 lingurita 10 legumeDeli’kat ( sau Vegeta)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -frunza de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Si eu pregatesc asa ceva dar nu folosesc ulei si nici faina.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de porc a la grec