Carnea se taie bucati potrivite si se pune pentru 10 - 15 minute in apa calda.
Se arunca apa, carnea se pune la calit intr-o cratita, se adauga ceapa taiata marunt, se continua calirea pana se inmoaie ceapa.
Bulionul se amesteca cu boiaua de ardei (dupa preferinta fiecaruia, dulce/ iute), se adauga 500 ml apa, se dilueaza, dupa care se adauga peste carne si se lasa la fiert la foc potrivit cca. 20 minute.
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete, castravetele, sfecla rosie si varza se taie bucatele mici si se adauga peste ingredientele de mai sus.
Se mai adauga apa calda peste ingrediente in asa fel incat aceasta sa depaseasca cu un deget continutul, se asezoneaza si se lasa la fiert cca. 35 - 40 minute.
Preparatul se serveste fierbinte, presaram verdeata deasupra si o lingura de smantana.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii