autor:

costy1969

» » , , Borsuri si Ciorbe, Supe de carne, Supe de legume

Supa de cartofi cu afumatura

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 octombrie 2009

Ingrediente
- 200 grame costita afumata/ jambon afumat/ scarita afumata, - 800 grame cartofi, - 2 cepe potrivite, - 150 grame varza alba, - 100 grame sfecla rosie, - 1 castravete murat in otet, - 2 linguri bulion, - 200 grame smantana, - 1 legatura patrunjel verde, - sare, piper, boia ardei dulce/ iute.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Carnea se taie bucati potrivite si se pune pentru 10 - 15 minute in apa calda.

Se arunca apa, carnea se pune la calit intr-o cratita, se adauga ceapa taiata marunt, se continua calirea pana se inmoaie ceapa.

Bulionul se amesteca cu boiaua de ardei (dupa preferinta fiecaruia, dulce/ iute), se adauga 500 ml apa, se dilueaza, dupa care se adauga peste carne si se lasa la fiert la foc potrivit cca. 20 minute.

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete, castravetele, sfecla rosie si varza se taie bucatele mici si se adauga peste ingredientele de mai sus.

Se mai adauga apa calda peste ingrediente in asa fel incat aceasta sa depaseasca cu un deget continutul, se asezoneaza si se lasa la fiert cca. 35 - 40 minute.

Preparatul se serveste fierbinte, presaram verdeata deasupra si o lingura de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de porumb

Supa de porumb

Ceapa rosie cu rozmarinul, salvia si laptele se pun intr-o cratita pe foc potrivit.Se lasa sa dea

3 voturi    1 comentariu
35 min
Supe de legume
Gazpacho

Gazpacho

Gazpacho este o "supa de rosii" tipic spaniola,nelipsita de pe mesele lor mai ales pe timpul verii.Se

45 voturi    14 comentarii
10 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 200 grame costita afumata/ jambon afumat/ scarita afumata
  • - 800 grame cartofi
  • - 2 cepe potrivite
  • - 150 grame varza alba
  • - 100 grame sfecla rosie
  • - 1 castravete murat in otet
  • - 2 linguri bulion
  • - 200 grame smantana
  • - 1 legatura patrunjel verde
  • - sare
  • piper
  • boia ardei dulce/ iute.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa minestrone fara carne