autor:

Dan65

» » Supe de carne

Supa de cartofi cu carne de porc

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
Pentru 6 portii: -500 g carne slaba (fara grasime) de porc. - 4-5 cartofi mai mari. - 1 ceapa mare. - 2 morcovi mai mari. -1/4 radacina de telina (daca aveti mai puteti pune si o radacina de patrunjel si una de pastarnac). - Citeva frunze de patrunjel. - Sare dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea in cuburi de marime potrivita, asa ca sa intre o data in gura. Se pune intr-o oala la fiert cu apa rece si o lingura de sare mare. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se lasa la fiert, la foc mai mare, circa 20 de minute indepartind spuma ori de cite ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii si celelalta legume de coaja, le spalam bine si incepem sa le taiem. Cartofii ii taiem cuburi mai marisoare si ii punem intr-un castron cu apa, restul legumelor le tocam cubulete cit mai mici. Cind supa incepe sa nu mai faca spuma, adaugam ceapa, morcovul, telina si celelalte legume. Acoperim cu un capat si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 30 de minute. Dupa care adaugam si cartofii si lasam sa fiarba in continuare pina cind se fierbe carnea si cartofii. Cind totul este fiert, punem frunzele de patrunjel tocate marunt, potrivim de sare dupa gust si oprim focul. Se poate servi ca atare sau cu smintina acrisoara si eventual putin piper pus in farfurie. Cu toate ca este cu carne de porc, este o supa usoara, fara nici o grasime, doar foarte putina care o lasa carnea. Cine vrea poate sa o faca si cu carne mai grasa, dar eu o prefer cu cit mai putina grasime. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorba de pastai cu cartofi

Ciorba de pastai cu cartofi

Se curata morcovul si patrunjelul si se taie cubulete. Se pun la fiert alaturi de afumatura. Cartofii

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de carne
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se pun legumele la fiert.Se prepara perisoarele din carnea,orezul si ceapa,sare si piper.Din aceasta

2 voturi    7 comentarii
1h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elita Bandita , 09 februarie 2015

    A

  • Fara foto

    Mariano Caraene , 24 iunie 2014

    un deliciu!!!

  • Fara foto

    Marinela Mary Ivan , 12 noiembrie 2013

    alte supe de carne de porc

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

      Foarte buna !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: -500 g carne slaba (fara grasime) de porc. - 4-5 cartofi mai mari. - 1 ceapa mare. - 2 morcovi mai mari. -1/4 radacina de telina (daca aveti mai puteti pune si o radacina de patrunjel si una de pastarnac). - Citeva frunze de patrunjel. - Sare dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Foarte buna !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Se spala carnea de miel si se pune la fiert. Intre timp, se spumeaza supa. Cand carnea este fiarta, se scoate pentru a se dezosa. In

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Ciorba cu carnati de bere Ciorba cu carnati de bere

Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei. Se adauga amestecul de legume, cartoful taiat cubulete si usturoiul taiat felii. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Consommé de pui