Se taie carnea in cuburi de marime potrivita, asa ca sa intre o data in gura. Se pune intr-o oala la fiert cu apa rece si o lingura de sare mare. Dupa ce incepe sa clocoteasca, se lasa la fiert, la foc mai mare, circa 20 de minute indepartind spuma ori de cite ori este nevoie. Intre timp curatam cartofii si celelalta legume de coaja, le spalam bine si incepem sa le taiem. Cartofii ii taiem cuburi mai marisoare si ii punem intr-un castron cu apa, restul legumelor le tocam cubulete cit mai mici. Cind supa incepe sa nu mai faca spuma, adaugam ceapa, morcovul, telina si celelalte legume. Acoperim cu un capat si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 30 de minute. Dupa care adaugam si cartofii si lasam sa fiarba in continuare pina cind se fierbe carnea si cartofii. Cind totul este fiert, punem frunzele de patrunjel tocate marunt, potrivim de sare dupa gust si oprim focul. Se poate servi ca atare sau cu smintina acrisoara si eventual putin piper pus in farfurie. Cu toate ca este cu carne de porc, este o supa usoara, fara nici o grasime, doar foarte putina care o lasa carnea. Cine vrea poate sa o faca si cu carne mai grasa, dar eu o prefer cu cit mai putina grasime. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii