autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Borsuri si Ciorbe

Supă de conopidă şi praz, varianta exotică

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 noiembrie 2012

Ingrediente
1 conopidă, 2 bucăţi de praz, 1 ardei roşu, 1 căţel de usturoi, ardei iute, 1 linguriţă de curry, piper, oregano uscat, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Se taie prazul felii subţiri şi se căleşte în puţin ulei alături de ardeiul tăiat feliuţe şi de usturoiul tocat.
Separat se dă apa în clocot, se pune puţină sare şi se adaugă conopida feliată sau bucheţele.
Se toarnă prazul peste conopidă şi se fierb îmnpreună până când vă convine. Unii preferă conopida mai crocantă
Cine doreşte poate pune 2 cuburi de concentrat de vită.
La sfârşit se adaugă curry, ardei iute, ceva frunze dacă doriţi.Oregano se freacă între palme să-şi dezvolte aroma.
Cine doreşte şi are poate adăuga lapte de cocos.
Se poate servi ca atare sau cu nişte crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de conopidă şi praz, varianta exotică" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Se pune la fiert carnea in apa,se ia spuma (daca este necesar),si se adauga pe rand legumele,mai

4 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bors de praz

Bors de praz

Se curata toate zarzavaturile. Se dau pe razatoarea mica morcovul si telina, iar ardeiul se taie

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • COSTINELA  M.

    COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2012

    Foarte apetisanta.O incerc...

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

    Supa delicioasa!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2012

    Foarte aromata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 conopidă
  • 2 bucăţi de praz
  • 1 ardei roşu
  • 1 căţel de usturoi
  • ardei iute
  • 1 linguriţă de curry
  • piper
  • oregano uscat
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

COSTINELA M. (Chef de cuisine)

Foarte apetisanta.O incerc...

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac