autor:

sorina gabriela

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de carne

Supa de curcan cu Galuste

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2011

Ingrediente
1kg carne de curcan(eu am folosit jumatate de aripa ,cam de 600g )2 morcovi, un ardei, 3 tije de telina, ceapa ., Galuste cu gris:, 100-120g gris(depinde de marimea oului),2 oua,50g unt ,patrunjel verde,sare si piper la final in farfurie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune in 4l de apa ,numai atunci cand apa ajunge la temperatura de fierbere.Astfel carnea isi pastreaza proprietatile si se cuaguleaza sangele imediat si face spuma mai putina.Adunam spuma si lasam sa fiarba la foc mic.AStfel supa iese clara si frumoasa.Se adauga un praf de sare si legumele tocate mai mari.Carnea fierbe cam intr-o ora(asa a fiert aripioara mea de curcan).Pregatim galustele numai in clipa in care este fiarta carnea.Daca a scazut apa,mai adaugam cat credem ca este necesar.
Batem cele 2 oua cu untul si un praf de sare.Apoi incepem sa adaugam putin cate putin grisul .In cele 100g de gris intra cam 5 linguri de gris,depinde de marimea oului.Ma repet , dar este necesar a se cunoaste ca daca am depasit cu putin cantitatea de gris , nu mai avem galuste moi si pufoase.Frecam cu furculita crema formata din ou,unt si gris ,iar in clipa in care ramane dara pe fundul castronului si nu revine crema la loc , nu mai este necesar sa adaugam gris.Dam focul la aragaz spre minim si luam cu lingurita din compozitia de galusti si punem in oala pana se termina.Punem capacul si lasam sa fiarba .Din cand in cand ridicam capacul si usor intoarcem galustile iar cand se lasa la fundul oalei, galustile ,inseamna ca sunt gata.
Se serveste cu patrunjel verde sau frunze de telina tocate marunt si piper dupa gust.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan cu Galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste

Spalam canea bine si o punem intr-o oala cu un praf de sare, la fiert. Indepartam spuma care se formeaza Legumele

5 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de carne
Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste

Se pun aripile de curcan la fiert in apa cu sare si se curata de spuma, pana cand zeama ramane clara.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Untul trebuie topit, banuiesc, altfel nu se bate. Am mai intalnit unt la galuste de gris, insa nu am facut niciodata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Nu am folosit unt la galuste dar reteta merita incercata !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2011

    Supa de galuste e si preferata mea;nici eu nu am pus niciodata unt,dar probabil ca sunt mai pufoase?

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

      Trebuie sa încerc şi eu acest tip de găluşte, eu nu pun unt. Şi servirea ardeiului iute la supă e o noutate pentru mine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1kg carne de curcan(eu am folosit jumatate de aripa ,cam de 600g )2 morcovi
  • un ardei
  • 3 tije de telina, ceapa .
  • Galuste cu gris:
  • 100-120g gris(depinde de marimea oului),2 oua,50g unt ,patrunjel verde,sare si piper la final in farfurie.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

78 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Untul trebuie topit, banuiesc, altfel nu se bate. Am mai intalnit unt la galuste de gris, insa nu am facut niciodata.

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de curcan cu taitei de casa