Se spala carnea si se pune in 4l de apa ,numai atunci cand apa ajunge la temperatura de fierbere.Astfel carnea isi pastreaza proprietatile si se cuaguleaza sangele imediat si face spuma mai putina.Adunam spuma si lasam sa fiarba la foc mic.AStfel supa iese clara si frumoasa.Se adauga un praf de sare si legumele tocate mai mari.Carnea fierbe cam intr-o ora(asa a fiert aripioara mea de curcan).Pregatim galustele numai in clipa in care este fiarta carnea.Daca a scazut apa,mai adaugam cat credem ca este necesar.
Batem cele 2 oua cu untul si un praf de sare.Apoi incepem sa adaugam putin cate putin grisul .In cele 100g de gris intra cam 5 linguri de gris,depinde de marimea oului.Ma repet , dar este necesar a se cunoaste ca daca am depasit cu putin cantitatea de gris , nu mai avem galuste moi si pufoase.Frecam cu furculita crema formata din ou,unt si gris ,iar in clipa in care ramane dara pe fundul castronului si nu revine crema la loc , nu mai este necesar sa adaugam gris.Dam focul la aragaz spre minim si luam cu lingurita din compozitia de galusti si punem in oala pana se termina.Punem capacul si lasam sa fiarba .Din cand in cand ridicam capacul si usor intoarcem galustile iar cand se lasa la fundul oalei, galustile ,inseamna ca sunt gata.
Se serveste cu patrunjel verde sau frunze de telina tocate marunt si piper dupa gust.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii