autor:

sapunaru laura

» » Supe de legume

Supa de dovleac

Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 29 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 29 martie 2011

Ingrediente
-1 dovleac (bostan) galben, cam de 1kg si jumatate, rotund, curat, frumos, -1 ceasca de cafea cu ulei de masline, -50 grame,unt, -supa de pui, avati nevoie, -o ceapa data pe razatoare, -o lingurita de chimen pisat, -o ceasca de ceai cu smantana lichida, -o lingura de condimente(nu iute), -sare, -piper, -iaurt pentu servit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala cu apa calduta si cu sare, inmuiem continutul dovleacului (fara seminte), cam 5 minute. Il scurgem bine de apa si pregatim o tigaie in care incalzim untul si uleiul de masline si calim ceapa pana se aureste la culoare si adaugam dovleacul stors. Calim bine, fara sa se arda, lasam sa se raceasca, dupa care il bagam in blender pana iese un piure. Piureul de dovleac il punem intr-o cratita, unde adaugam o cana de ceai cu supa de pui, amestecam si daca mai e nevoie mai adaugam putin. Saram, piperam, punem si condimentele si chimenul si amestecam usor,punem la foc pentru cca 5 minute. Adaugam smantana lichida si supa este gata.in fiecare farfurie punem in centru si 3 linguri de iaurt.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Dovleacul se curata de coaja,se indeparteaza semintele si se taie in cuburi mici. Se aseaza intr-o

7 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • sapunaru laura

    sapunaru laura (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

    DA,ASA ESTE.DE FAPT E O SUPA CREMA,IAR FRUMOS AR FI,CAND O SERVESTI LA MASA,IN LOC DE BOLUL OBISNUIT,SA PUI SUPA IN DOVLEAC,ARATA SUPER...PUPICI !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 martie 2011

    O reteta interesanta si tentanta...yumi,yumi.*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • -1 dovleac (bostan) galben
  • cam de 1kg si jumatate
  • rotund
  • curat
  • frumos
  • -1 ceasca de cafea cu ulei de masline
  • -50 grame,unt
  • -supa de pui, avati nevoie
  • -o ceapa data pe razatoare
  • -o lingurita de chimen pisat
  • -o ceasca de ceai cu smantana lichida
  • -o lingura de condimente(nu iute)
  • -sare
  • -piper
  • -iaurt pentu servit

Raporteaza reteta

Retete
de sapunaru laura
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

18 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala spanacul bine, bine, se fierbe, se strecoara, se taie cat de marunt. Se caleste ceapa in

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, adaugam si sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale,

13 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

sapunaru laura (Chef de cuisine)

DA,ASA ESTE.DE FAPT E O SUPA CREMA,IAR FRUMOS AR FI,CAND O SERVESTI LA MASA,IN LOC DE BOLUL OBISNUIT,SA PUI SUPA IN DOVLEAC,ARATA SUPER...PUPICI !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de rosii cu ciuperci Supa de rosii cu ciuperci

Important: Rosiile trebuie sa fie coapte bine pentru a obtine un gust intens si o culoare corespunzatoare. Pasul 1: Rosiile se spala

3 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă cremă de țelină