autor:

Marcel Iorga

» » Supe de carne

Supa de fazan

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 octombrie 2011

Ingrediente
pentru 4 persoane:, 2 fazani, 2 cepe, 2-3 morcovi medii, 1/4 de ţelină, 5-6 boabe de piper negru, 250 g de tăiţei, sare după gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Pentru început, v-aş da câteva sfaturi despre carnea de fazan!
Dintrun fazan bătrân, nu o să iasă o friptură delicioasă. Aşa că folosiţi-l la prepararea supei. Acest preparat o să fie un deliciu! Aşa că, nu fezandaţi acest fazan.
Nu aveţi decât să-l jumuliţi, să-l pârliţi, să-l frecaţi bine cu mălai (pentru o curăţare mai eficientă a pielii) cu mălai şi să-l evisceraţi (să-i scoateţi intestinele).
Spălaţi-l bine încă odată.
Acum fazanul e bun de pus la fiert!

Tranşaţi fazanul în bucăţi mai mici (adică, tăiaţi picioarele, aripile, pieptul şi spinarea).
Tăiaţi zarzavatul de supă în bucăţi mari. Ceapa o tăiaţi în jumătate sau chiar in sferturi daca e prea mare.
Puneţi carnea de fazan tranşată la fiert cu zarzavaturile. Adăugaţi şi boabele de piper!
dar să nu faceţi greşeala să adaugaţi produse de tip Knorr (Delikat) sau Vegeta, căci va schimba gustul deosebit al supei!
Eu fierb fazanul intro oală sub presiune de 3,5 litri. Timp de fierbere: o oră!
După fierbere, strecurăm supa prin sită şi o punem întro oală. Putem pune grăsimea care se formeaza de la carnea de fazan, separat, pentru a o reintroduce în oala de fiert abia la sfârşit! Pentru mai multă savoare!
Repunem supa limpezită pe foc şi la primul clocot, adăugăm tăiţeii. Micşorăm focul la supă. Fierbem supa cu tăiţei încă 15 minute (conform indicaţiilor date de producător), iar la sfărşit adăugăm şi carnea de fazan (eu am pastrat piepţii pentru un preparat ulterior) pe care am dezosat-o. Am adăugat în supă morcovii fierţi în prima fază.
Se asezonează cu sare după gust! Pentru doritori de pătrunjel, acum e timpul să-l mărunţiţi şi să-l puneţi în farfurie!
Pentru noi, vânătorii (şi nu numai) această supă este o delikatesă!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fazan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de fazan

Supa de fazan

Fazanul deja fezandad in pene, se curata de pene, se parleste, se spala.Atentie: pentru supa nu se

14 voturi    6 comentarii
2h
Supe de carne
Supa de gaina de casa cu galuste de gris sau taitei

Supa de gaina de casa cu galuste de gris sau taitei

Supa se poate face pe toata gaina sau numai pe o parte din carne, cum doriti. Carnea se pune intr-o

23 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Boboc , 08 februarie 2016

    Este delicioasa si sanatoasa

  • Fara foto

    Maria Mona Namoloiu , 20 noiembrie 2013

    Delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 2 fazani
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi medii
  • 1/4 de ţelină
  • 5-6 boabe de piper negru
  • 250 g de tăiţei
  • sare după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste
Fara foto

Elena Boboc

Este delicioasa si sanatoasa

Adauga reteta
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Garden tomato soup