Pentru început, v-aş da câteva sfaturi despre carnea de fazan!
Dintrun fazan bătrân, nu o să iasă o friptură delicioasă. Aşa că folosiţi-l la prepararea supei. Acest preparat o să fie un deliciu! Aşa că, nu fezandaţi acest fazan.
Nu aveţi decât să-l jumuliţi, să-l pârliţi, să-l frecaţi bine cu mălai (pentru o curăţare mai eficientă a pielii) cu mălai şi să-l evisceraţi (să-i scoateţi intestinele).
Spălaţi-l bine încă odată.
Acum fazanul e bun de pus la fiert!
Tranşaţi fazanul în bucăţi mai mici (adică, tăiaţi picioarele, aripile, pieptul şi spinarea).
Tăiaţi zarzavatul de supă în bucăţi mari. Ceapa o tăiaţi în jumătate sau chiar in sferturi daca e prea mare.
Puneţi carnea de fazan tranşată la fiert cu zarzavaturile. Adăugaţi şi boabele de piper!
dar să nu faceţi greşeala să adaugaţi produse de tip Knorr (Delikat) sau Vegeta, căci va schimba gustul deosebit al supei!
Eu fierb fazanul intro oală sub presiune de 3,5 litri. Timp de fierbere: o oră!
După fierbere, strecurăm supa prin sită şi o punem întro oală. Putem pune grăsimea care se formeaza de la carnea de fazan, separat, pentru a o reintroduce în oala de fiert abia la sfârşit! Pentru mai multă savoare!
Repunem supa limpezită pe foc şi la primul clocot, adăugăm tăiţeii. Micşorăm focul la supă. Fierbem supa cu tăiţei încă 15 minute (conform indicaţiilor date de producător), iar la sfărşit adăugăm şi carnea de fazan (eu am pastrat piepţii pentru un preparat ulterior) pe care am dezosat-o. Am adăugat în supă morcovii fierţi în prima fază.
Se asezonează cu sare după gust! Pentru doritori de pătrunjel, acum e timpul să-l mărunţiţi şi să-l puneţi în farfurie!
Pentru noi, vânătorii (şi nu numai) această supă este o delikatesă!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii