autor:

delicious flavours

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de legume cu galuste condimentate

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 octombrie 2012

Ingrediente
-2 morcovi, -1 radacina patrunjel, -1 gulie mai mica, -1 ceapa rosie, -50 ml ulei masline, -2-3 rondele ardei iute, -frunze de telina, -patrunjel, -sare, piper, , Pentru galuste:, , -1 ceapa mica rosie, -putin ulei de masline, -un varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar, -2 oua, -3 linguri faina grisata, -2-3 linguri gris, -patrunjel, -sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina de patrunjel, gulia si o adaugam la ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna, amestecand din cand in cand. Adaugam apa (in functie de cantitatea dorita), frunzele de telina, rondelele de ardei iute si condimentam cu sare si piper. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie legumele. In acest timp vom pregati si galustele deoarece trebuie sa stea 30 minute inainte sa le folosim.

Tocam ceapa marunt, o calim in ulei de masline si apoi lasam sa se raceasca. Adaugam bicarbonatul, sare si piper, patrunjelul tocat marunt si amestecam. Incorporam pe rand cele 2 oua, faina grisata si grisul. Omogenizam bine si lasam se se odihneasca 30 minute.

Cand legumele sunt fierte si a trecut jumatate de ora, luam o lingurita si incepem sa punem galustele in supa (in cazul in care vi se pare prea moale compozitia ptr galuste, puteti sa mai puneti putin gris, dar atentie, nu mult ca vor fi tari la final), acoperim vasul si lasam sa fiarba circa 10 minute. Inainte sa stingeti focul verificati daca sunt fierte galustele in interior.

Presarati patrunjel tocat si asta-i totul :)



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume cu galuste condimentate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
supa de galuste cu catofi               fara bicarbonat

supa de galuste cu catofi fara bicarbonat

Se bat ouale cateva minute pana se face un pic de spuma.Se adauga gris si se amesteca pana cand compozita

5 voturi    5 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac si portocale

Supa crema de dovleac si portocale

Dovleacul se taie in patratele mai mari, ceapa si ghimbirul in patratele mici Portocala se cojeste

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Lahav , 08 iulie 2015

    Faina grisata ?!

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 23 iunie 2015

    Eu le fac galustele cu lingurita cea mica , dupa ce sint fierte au crescut sint destule de mari nu trebuie sa avem in farfurie o galusca cit un purcel de mare si nu pun ulei si nici bicarbonat in ele.Asa cum a scris o cititoare ca nu trebuie facute cu lingurita de criza ,eu cred ca s-a referit la lingurita cea mica

  • Fara foto

    Aurelia Boncut , 23 iunie 2015

    Atunci cand fac galuste pentru supa, pun 2 oua le bat bine si incorporez gris cit cuprinde sa nu fie prea tare compozitie , cind supa fierbe pun focul mai mic si fac galustele cu lingurita cea mica ,dupa ce le-am pus si au crescut putin le stropesc cu apa rece pe fiecare in parte ca sa fie mai pufoase,dupa care pun capacul si le las sa fiarba la foc mic 10 minue,iar dupa aceea le stropesc din nou cu un paherel cu apa rece,galustele se asaza la fundul supei . Pun din nou capacul si cind s-au ridicat toate la suprafata , supa de galuste e gata .Sunt minunate,ft pufoase si ft mari. Merita incercat :

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 01 mai 2015

      Supa usoara si buna,eu fac galustele asa:la un ou doua linguri de gris si las compozitia sa stea 20-25 de minute dupa care le pun la fiert imi ies perfecte.

    • Fara foto

      Liviu Staiculescu , 06 martie 2015

      lumea foloseste bicarbonatul de sodiu ca agent de crestere de foarte mult timp, cand nimeni nu stia ca e E500 iar efectele benefice asupra sanatatii omului sunt asa de multe ca ar trebui sa-l privim ca pe un mare prieten al nostru nu ca pe un capcaun de E

    • Fara foto

      Nicu Ene , 11 noiembrie 2014

      Bravo! Iata o gospodina adevarata! Va dati seama ce buna e in bucatarie? Mai ceva ca Elena Udrea pentru Romania! Bravo Augustina! Mai toarna-ti un pahar!

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 11 noiembrie 2014

      Dragele mele gospodine, va dau reteta familiei : 1 ou, 1 lingura ulei, 4 linguri cu gris. lingura sa nu aiba varf mare dar, sa aiba varf. sare. oul+uleiul+ sarea se bat cu o furculita . se pune grisul. daca vi se pare ca e prea moale, nu adaugati gris. m stati poate 1 minut ca ,,sa traga ,, grisul .inchideti focul si puneti galustele in oala. nu mestecati. m stati 10-20 de secunde si aprindeti aragazul. foc mic. putin m incolo si eu umblu cu lingura in supa, sa vad care e mai lenesa si s-o-ntorc. incercati ptr prima data sa faceti galuste dintr-un singur ou , in apa cu vegeta sau cu sare, cand sunteti singurica acasa. depinde si de gris. nu trebue sa fie prea fainos. lingura de supa normala, nu din aceea ,,de criza,,. sper sa va iasa din prima . sa nu faceti galuste cand nu aveti chef sa le faceti: o sa va grabiti iar galustele o sa va saboteze

    • Fara foto

      Anca Anisoara Butacu , 27 octombrie 2014

      Eu nu pun bicarbonat. daca gatesc acasa ,caut sa fie cat mau natural. Bicarbonatul face parte din catrgoria E-uri,E 500, s-a si discutat daca se accepta la prepararea micilor. RENUNTATI LA EL SI VOR IESI LA FEL DE PUFOASE.

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2014

      Idee minunata,doar ca eu fac galustele un ou bine batur si in functie de marimea lui pun 2 sau 3 linguri de gris,le las sa stea 10 minute si apoi le pun la fiert max.10 minute nu am dat gres niciodata.

    • Fara foto

      Flori Adela , 25 septembrie 2014

      galustele la fierbere se intorc pe-o parte si pe alta si din când in când se pune cate umpic de apa rece.vazind cu ochiul liber vor creste in volum.numai rabdare sa ai când le faci.

    • Fara foto

      Daniela Iordachescu , 25 septembrie 2014

      eu nu pun niciodata bicarbonat eu pun la 2 oua o lingura si jumatate apa bat putin ouale cu apa adaug gris pana obtin o pasta moale las 10 minute sa stea apoi le tai in supa le fierb la foc incet sub capac cand sunt fierte trag oala deoparte pun putina apa rece si acopar dinou cu capacul

    • Fara foto

      Sarah Horvath , 24 septembrie 2014

      am reteta de la bunica mea si nu dau gres niciodata ,,,,2 oua la temperatura camerei ,,bat albusurile si incorporey cele doua galbenusuri si gris cat cuprinde sa nu fie tare ,,,,in supa fierbinte cand fierbe inca un pic adaug galustele ,primadata incerc una daca ramane intreaga este ok daca nu mai punem un pic de gis ,,

    • Fara foto

      Miruna Levitchi , 24 septembrie 2014

      Atunci cand fac galuste pentru supa,dupa ce le-am pus si au crescut putin le stropesc cu apa rece pe fiecare in parte ca sa fie mai pufoase,dupa care pun capacul si le las sa fiarba putin,iar dupa aceea le intorc cu lingura si le stropesc si pe cealalta parte . Sunt minunate,ft pufoase si ft mari. Merita incercat :)

    • Fara foto

      Maria Sacuianu , 23 septembrie 2014

      Am s-a testez si eu aceasta reteta ;Supa cu galuste condimentata.Multumesc frumos.

    • Iulian_Fazacas

      Iulian_Fazacas (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2014

      faina grisata de malai?

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2012

      Multumesc frumos! :*

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2012

      Arata minunat!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

18 voturi

Ingrediente

  • -2 morcovi
  • -1 radacina patrunjel
  • -1 gulie mai mica
  • -1 ceapa rosie
  • -50 ml ulei masline
  • -2-3 rondele ardei iute
  • -frunze de telina
  • -patrunjel
  • -sare
  • piper
  • Pentru galuste:
  • -1 ceapa mica rosie
  • -putin ulei de masline
  • -un varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar
  • -2 oua
  • -3 linguri faina grisata
  • -2-3 linguri gris
  • -patrunjel
  • -sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Supa usoara si buna,eu fac galustele asa:la un ou doua linguri de gris si las compozitia sa stea 20-25 de minute dupa care le pun la fiert imi ies perfecte.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
SUPA DE ROSII