Supa de legume cu galuste condimentate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Supa de legume cu galuste condimentate

Ingrediente

  • -2 morcovi
  • -1 radacina patrunjel
  • -1 gulie mai mica
  • -1 ceapa rosie
  • -50 ml ulei masline
  • -2-3 rondele ardei iute
  • -frunze de telina
  • -patrunjel
  • -sare, piper
  • Pentru galuste:
  • -1 ceapa mica rosie
  • -putin ulei de masline
  • -un varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar
  • -2 oua
  • -3 linguri faina grisata
  • -2-3 linguri gris
  • -patrunjel
  • -sare, piper

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt si o calim in uleiul de masline. Intre timp taiem cubulete mici morcovii, radacina de patrunjel, gulia si o adaugam la ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna, amestecand din cand in cand. Adaugam apa (in functie de cantitatea dorita), frunzele de telina, rondelele de ardei iute si condimentam cu sare si piper. Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc mic pana se inmoaie legumele. In acest timp vom pregati si galustele deoarece trebuie sa stea 30 minute inainte sa le folosim.

Tocam ceapa marunt, o calim in ulei de masline si apoi lasam sa se raceasca. Adaugam bicarbonatul, sare si piper, patrunjelul tocat marunt si amestecam. Incorporam pe rand cele 2 oua, faina grisata si grisul. Omogenizam bine si lasam se se odihneasca 30 minute.

Cand legumele sunt fierte si a trecut jumatate de ora, luam o lingurita si incepem sa punem galustele in supa (in cazul in care vi se pare prea moale compozitia ptr galuste, puteti sa mai puneti putin gris, dar atentie, nu mult ca vor fi tari la final), acoperim vasul si lasam sa fiarba circa 10 minute. Inainte sa stingeti focul verificati daca sunt fierte galustele in interior.

Presarati patrunjel tocat si asta-i totul :)

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise