autor:

carmenela

» » Supe de legume

Supa de legume si cereale

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 22 iulie 2009

Ingrediente
Probabil ca ati vazut in comert pungi de circa 500 gr. de legume uscate. Eu folosesc acestea pentru ca sunt deja amestecate in proportia justa., , Pentru doua portii folositi:, - 150 gr de amestec de legume, - 750 ml apa, - 2/3 catei de usturoi, - 3/4 frunze da salvie si 1/2 crengute de rozmarin, pot fi si uscate, - sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Daca aveti timp puteti pune aceste legume in apa rece cu citeva ore inainte, astfel vor fierbe mai repede.



Intr-o oala de circa 2 l. puneti putin ulei si frigeti usturoiul, salvia si rozmarinul pina usturoiul devine mai inchis la culoare.



Adaugati legumele spalate si scurse bine de apa si le lasati citeva minute sa se caleasca, amestecind bine sa nu se lipeasca de fundul oalei.



Adaugati apa si lasati sa fiarba la foc mic circa o ora si jumatate amestecind din cind in cind ptr a nu se lipi.

Daca ati lasat legumele in apa inainte de pregatirea lor sunt gata mai repede, in circa o ora, oricum gustati boabele de fasole, daca sunt moi opriti focul.



Se poate servi cu mamaliga calda.



Este o supa care-mi place ft mult si o apreciaza si sotul meu. De obicei o pregatim toamna sau iarna cind e frig afara, pentru ca este ft calorica.

Legumele uscate au o mare valoare nutritiva, fiind bogate in proteine asemanatoare carnii, in carbohidrati usor de asimilat si in fosfor si alte saruri.

Din familia legumelor uscate fac parte fasolea uscata, lintea, mazarea uscata, ceci si fave care nu stiu cum se traduc in romaneste...



p.a. in fotografia postata se vede cum arata punga cu legume in comert la noi...
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume si cereale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de taitei cu carne

Supa de taitei cu carne

Am curatat legumele, le-am spalat apoi intr-o oala am pus apa si cand a dat in clocot,am pus morcovi

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa de rosii cu galuste, de post

Supa de rosii cu galuste, de post

Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete. Morcovul

25 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Merita testata !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Cred ca e buna supica ta, Carmenela.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

    Ft buna reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Chiar imi place...,merita testata cat mai curand...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • Probabil ca ati vazut in comert pungi de circa 500 gr. de legume uscate. Eu folosesc acestea pentru ca sunt deja amestecate in proportia justa.
  • Pentru doua portii folositi:
  • - 150 gr de amestec de legume
  • - 750 ml apa
  • - 2/3 catei de usturoi
  • - 3/4 frunze da salvie si 1/2 crengute de rozmarin
  • pot fi si uscate
  • - sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita testata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de sfecla rosie cu portocale