autor:

Cristina Oprica

» » , Retete vegetariene, Supe de legume

Supa de linte

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
1.5 cana de linte rosie (de preferat decojita, de la Plafar), un morcov, o telina mica si/sau alta albitura, un ardei gras, alte zarzavaturin dupa gust, rosii decojite, usturoi, sare, verdeata dupa gust, o lingura de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Lintea se spala in cateva ape si se lasa la muiat de cu seara. Se schimba apa si se pune la fiert. Ca sa nu dea in foc, se pune putin ulei in apa. Cand a fiert lintea se adauga zarzavatul tocat si se lasa sa fiarba.
Se adauga rosiile decojite tocate marunt si se fierb si ele impreuna cu usturoiul ras sau pisat.
Cand toate ingredientele sunt fierte se sareaza; in final se adauga verdeata pentru aroma si se ia de pe foc.
Se poate servi fierbinte cu crutoane de paine, dar e foarte gustoasa si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de linte rosii

Supa de linte rosii

Taiem legumele bucatele dupa care punem ceapa taiata solzisori la rumenit intr-o oala cu uleiul incins

11 voturi    3 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

Supa crema de linte-specifica tarilor arabe

: Lintea se curata si se spala. Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in ulei de masline.

23 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Nu am pregatit niciodata asa ceva !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1.5 cana de linte rosie (de preferat decojita
  • de la Plafar)
  • un morcov
  • o telina mica si/sau alta albitura
  • un ardei gras
  • alte zarzavaturin dupa gust
  • rosii decojite
  • usturoi
  • sare
  • verdeata dupa gust
  • o lingura de ulei

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am pregatit niciodata asa ceva !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de dovlecel cu somon