autor:

Cristina Oprica

» » , Retete vegetariene, Supe de legume

Supa de linte

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 aprilie 2009

Ingrediente
1.5 cana de linte rosie (de preferat decojita, de la Plafar), un morcov, o telina mica si/sau alta albitura, un ardei gras, alte zarzavaturin dupa gust, rosii decojite, usturoi, sare, verdeata dupa gust, o lingura de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Lintea se spala in cateva ape si se lasa la muiat de cu seara. Se schimba apa si se pune la fiert. Ca sa nu dea in foc, se pune putin ulei in apa. Cand a fiert lintea se adauga zarzavatul tocat si se lasa sa fiarba.
Se adauga rosiile decojite tocate marunt si se fierb si ele impreuna cu usturoiul ras sau pisat.
Cand toate ingredientele sunt fierte se sareaza; in final se adauga verdeata pentru aroma si se ia de pe foc.
Se poate servi fierbinte cu crutoane de paine, dar e foarte gustoasa si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de linte rosie si ardei copt

Supa crema de linte rosie si ardei copt

Se alege lintea de impuritati, apoi se spala de mai multe ori cu apa rece. Intr-o oala se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de linte verde

Supa de linte verde

Se alege lintea,se spala bine si se lasa 2 ore la inmuiat.Intr-o oala se pune uleiul si se adauga

20 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Nu am pregatit niciodata asa ceva !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1.5 cana de linte rosie (de preferat decojita
  • de la Plafar)
  • un morcov
  • o telina mica si/sau alta albitura
  • un ardei gras
  • alte zarzavaturin dupa gust
  • rosii decojite
  • usturoi
  • sare
  • verdeata dupa gust
  • o lingura de ulei

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu am pregatit niciodata asa ceva !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa frantuzeasca de ceapa