Supa de naut cu jambon afumat

Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Supa de naut cu jambon afumat

Ingrediente

  • (4 portii)
  • 1/2 kg de naut,
  • 1 ceapa rosie,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • ulei de masline,
  • un morcov,
  • o radacina de pastarnac,
  • o radacina de patrunjel,
  • o lingurita de boia dulce,
  • un varf de lingurita de pasta de tomate,
  • sare,
  • o lingurita amestec de condimente
  • uscate(cimbrisor,oregano,maghiran,dafin,piper),
  • marar verde,
  • 6 felii subtiri de jambon,
  • 6 scobitori de bambus

Mod de preparare

Se curata nautul bob cu bob, se spala si se lasa de seara pana dimineata la inmuiat in apa. Se clateste nautul inmuiat, in mai multe ape, apoi se acopera de 2-3 degete cu apa, se adauga sarea, un strop de ulei de masline si condimentele uscate si se pune la fiert pana se inmoaie bine.

Feliile de jambon se infasoara ca tigaretele, apoi se infig fiecare pe cate o scobitoare de bambus, sub forma ondulata.

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica; cateii de usturoi curatat se feliaza, ceapa se taie marunt.

Se incinge un strop de ulei, apoi se prajesc bucatile de jambon infipte pe scobitori, se scot pe servetel absorbant si se indeparteaza scobitorile, dupa ce s-au racit. In uleiul incins ramas se caleste tot zarzavatul pana ce se inmoaie, se adauga si pasta de tomate si boiaua de ardei.

Se scurge nautul fiert si se amesteca cu zarzavatul inabusit, apoi se dau la blender, adaugand cate putin din apa in care a fiert nautul si dupa gust, cateva fire de marar verde, pana ce ajungem la consistenta dorita a supei. Se serveste cu bucatile de jambon prajit, decorat cu bobite de naut fiert si un pic de boia.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise