Ingrediente
250 gr. orez cu bobul lung, 200 gr. fasole verde, 3 rosii, 2 morcovi, 1 ardei rosu mic, 1 dovlecel mic, o bucata mica de praz, 100 gr. mazare din conserva (sau congelata), 6 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), 1 ceapa, 1 cub de concentrat de legume sau vita, 2 catei de usturoi, 50 gr. parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de busuioc, sare, piper.,
Dificultate: Medie | Timp: 1h
13 voturi
Mod de preparare
Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o tigaie, intr-o lingura de untdelemn incins. Adaugati orezul, amestecati si lasati-l pe foc vreme de 3 minute. Sarati, piperati.
Fierbeti separat in 1,5 litri de apa, tableta de concentrat de legume sau vita, turnati-o peste orez, lasati sa fiarba pe foc mic vreme de 5 minute. Adaugati in oala toate legumele taiate. Dupa 10 minute de fiert, adaugati si mazarea si mai lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand.
Spalati si tocati patrunjelul. Puneti-l intr-un vas, impreuna cu parmezanul si cateii de usturoi curatati si pisati. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugand putin cate putin restul de untdelemn. Bateti compozitia cu o furculita, ca sa se omogenizeze perfect. Varsati supa intr-un castron, adaugati sosul de patrunjel, amestecati, serviti imediat.
constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010
Super !