autor:

mihai

» » Mancaruri cu peste

Supa de peste si fructe de mare (Seafood chowder)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2010

Ingrediente
150g somon, 150g ton, 150g cod, 150 calmar, 200g scoici de mare, 200g bacon (costita), 2 tulpini telina, 1 ceapa medie, 4 cartofi medii, 300ml lapte, 1 cutie lapte evaporat (cca 300ml), 200g smantana, 2 linguri rase malai de porumb, 3-4 fire de ceapa verde, 3 linguri de ulei, 25g unt, 1 lingurita de boia dulce, piper si sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Curatam pestii de pielita si oase si taiem cubulite. Calamarul il curatam si-l taiem in ineluse nu prea groase. Bacon(costita) taiem in bucatele. Curatam legumele si taiem in bucatele (ceapa solzisori finuti). Punem oala pe foc cu untul si uleiul si prajim bine costita, dupa care se scoate si se pastreaza. In grasimea care a ramas punem ceapa si telina sa se inmoaie putin (3-4min.). Adaugam cartofii si 150ml apa ferbinte, ferbem 5-6min.. In timp ce fierbe cartofii punem si malaiul si amestecam din cand in cand. Punem laptele si laptele evaporat, smantana, costita, pestele, calamarul si scoicile. Lasam sa mai fiarba impreuna 4-5min. La urma punem boiaua, piper macinat si sare dupa gust, amestecam usor, se trage oala de pe foc si se lasa cu capac 5min. sa se patrunda aromele. Se serveste cu ceapa verde taiata fin deasupra si paine neagra cu unt. Aceasta supa se serveste in "Pub" (restaurantele) traditionale irlandeze. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste si fructe de mare (Seafood chowder)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de lin

Saramura de lin

1. Se curata pestele de urechi si intestine,se spala si se lasa la scurs. 2. Grilul se aseaza pe

15 voturi    12 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pangasius cu ciuperci la cuptor

Pangasius cu ciuperci la cuptor

Spalam pestele,il punem intr-o tava de yenna.Curatam ciupercutele si le spalam,apoi le punem in tava

8 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    O ciorba f.aspectuasa,dar,nici eu(ca si Silvia),nu sint mincatoare de peste. Dar gatesc pestele,deoarece sotului meu,ii place. Fructele de mare nu le-am gatit niciodata.Am gatit o data "shrimps",dar,nu mi-a placut. Dar Mihai ciorba ta arata bine si e prezentata f.frumos.Felicitari!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2010

    Eu va multumesc pentru sprijinul moral pe care mi-l dati.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Super aromata si apetisanta!***** Am salvat reteta; imi plac mult fructele de mare dar nu stiu sa le gatesc. Multumim pentru explicatii si poze, sunt de mare ajutor pentru incepatoare.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Nu sunt fan supe de peste,dar a ta arata minunat.Chiar daca eu nu mananc imi place ce ai facut.Felicitari.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Uma delicia!!!Parabéns!!! Mia-ti fãcut poftã :)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      O reteta de nota 10 cu *****, Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 150g somon
  • 150g ton
  • 150g cod
  • 150 calmar
  • 200g scoici de mare
  • 200g bacon (costita)
  • 2 tulpini telina
  • 1 ceapa medie
  • 4 cartofi medii
  • 300ml lapte
  • 1 cutie lapte evaporat (cca 300ml)
  • 200g smantana
  • 2 linguri rase malai de porumb
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3 linguri de ulei
  • 25g unt
  • 1 lingurita de boia dulce
  • piper si sare.

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

husni (Chef de cuisine)

O ciorba f.aspectuasa,dar,nici eu(ca si Silvia),nu sint mincatoare de peste. Dar gatesc pestele,deoarece sotului meu,ii place. Fructele de mare nu le-am gatit niciodata.Am gatit o data "shrimps",dar,nu mi-a placut. Dar Mihai ciorba ta arata bine si e prezentata f.frumos.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Somon prajit cu salata