Supa de rosii coapte

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Supa de rosii coapte

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 5 morcovi
  • patrunjel radacina cu tot cu frunze
  • ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru verde
  • busuioc verde
  • sare de mare grunjoasa
  • ulei de masline
  • piper mozaic
  • sare de mare

Mod de preparare

Rosiile se spala si se taie in doua.

Morcovii, radacinile de patrunjel, ceapa verde, usturoiul se curata si se spala.

Se pun toate legumele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se presara sarea de mare, piper, crengute de cimbru, busuioc si se stropesc cu ulei de masline.

Se incinge cuptorul la 200 grade C si se da tava la cuptor pentru 30 - 35 minute pana se inmoaie si se rumenesc rosiile.

Se scoate tava din cuptor,se lasa putin sa se raceasca, apoi se pun paseaza rosiile in blender .

Se mai adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia si putin ulei de masline.

Se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de cateva crutoane de paine.

S-aveti pofta!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor