autor:

Doina  Varga

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de rosii cu oase garf si galuste

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2010

Ingrediente
* cojile si semintele de rosii ramase de la bulion (sau 500 g rosii), * 1 kg oase garf, * 1 morcov, * 1 patrunjel, * 1 ceapa, * cateva fire de patrunjel, * 1 ou, * 1 lingura de ulei, * un varf de cutit bicarbonat, * 5-6 linguri de gris, * sare, piper, baza pentru mancaruri, 2 lingurite de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

6 voturi

Mod de preparare

Traim vremuri de criza, nimic nu se arunca, totul se foloseste. Cand am preparat bulionul am folosit cojile si semintele care au ramas (nu poti sa le storci niciodata complet) ca sa prepar o supa.
Puneti la fiert, in 2 litri de apa rece, cu putina sare, oase garf iar cand clocoteste luati spuma. Lasati-le sa fiarba la foc mic jumatate de ora. Separat puneti la fiert resturile de la bulion intr-un litru de apa rece si lasati-le sa fiarba 20 de minute la foc mic.

Dupa ce ati pus totul la fiert preparati compozitia de galuste conform retetei http://www.gustos.ro/retete-culinare/supe-de-carne/galuste-infailibile-pentru-supa.html si lasati-o deoparte pana fierbe supa.
Curatati si tocati marunt zarzavaturile si adaugati-le peste supa de oase dupa ce ati luat spuma ca sa fiarba impreuna. Strecurati apoi deasupra zeama de la rosii si dati totul bine prin strecuratoare. Lasati sa mai fiarba impreuna inca 10 minute.
Dati focul la minim si puneti cu o lingurita galustele la fiert in supa.
Lasati supa sa fiarba la foc mic, mic pana se umfla galustile, 15-20 minute. O supa foarte buna, din ce a ramas de la bulion. Nu se arunca nimic. :) Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu oase garf si galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante

Supa-crema de legume ( de post ) cu crutoane picante

Se curata si se spala legumele foarte bine, apoi se taie in bucati mai potrivite si se pun la fiert

9 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supã în dovleac

Supã în dovleac

Aceastã supã am fãcut-o mai demult si nu am ajuns sã o postez aici:) Sper sã vã placã si

2 voturi    3 comentarii
35 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2010

    Interesant, si eu am procedat la fel cu ocazia bulionului!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

6 voturi

Ingrediente

  • * cojile si semintele de rosii ramase de la bulion (sau 500 g rosii)
  • * 1 kg oase garf
  • * 1 morcov
  • * 1 patrunjel
  • * 1 ceapa
  • * cateva fire de patrunjel
  • * 1 ou
  • * 1 lingura de ulei
  • * un varf de cutit bicarbonat
  • * 5-6 linguri de gris
  • * sare
  • piper
  • baza pentru mancaruri
  • 2 lingurite de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adelina Damian-Fekete

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Interesant, si eu am procedat la fel cu ocazia bulionului!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
SUPA-CREMA DE DOVLECEI