autor:

Fara foto

» » Supe de legume

Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 aprilie 2014

Ingrediente
200 gr rosii decojite intregi, 1 rosie proaspata, 1 cana si 1/2 suc de rosii de casa cu telina, 1/2 ardei kapia, 1 morcov, 1 ceapa, 150 gr pastai galbene, 2 ciuperci proaspete, sare, piper, 2 cuiburi tagliatelle Baneasa, 6 linguri parmezan ras, 3 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa si o tocam.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi il facem rondele.
Rosia o curatam de pielita, o tocam, ciupercile le spalam, le taiem marunt, iar ardeiul kapia il curatam de seminte si il facem cubulete.
Pastaile le taiem bucati potrivite, iar rosiile decojite le tocam marunt.
Intr-o oala punem uleiul, rosia, ceapa, morcovul,ardeiul si le inabusim 2 minute.
Adaugam pastaile, apoi ciupercile.
Turnam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba totul 10 minute, dam drumul rosiilor decojite tocate, mai lasam inca 15 minute sa fiarba si adaugam sucul de rosii.
Potrivim gustul cu sare si piper.
Dupa ce a dat cateva clocote si legumele sunt patrunse bine, rupem tagliatelle bucatele, le dam drumul in supa si mai lasam pe foc pana acestea din urma sunt fierte. Cand este gata tragem supa de pe foc si o acoperim pentru 10 minute.
Incingem o tigaie antiaderenta, punem cate o lingura de parmezan dar in forma mai lunguiata.
In cateva secunde se rumeneste si cu ajutorul unui bat de frigarui scoatem chipsurile pe o farfurie.
Se servesc alaturi de supa de rosii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu tagliatelle si chipsuri de parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

2 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Supa bebelus

Supa bebelus

Se curata legumele, se spala si se taie. Rosia si ceapa le las intregi. Se pun la fiert cu un praf

4 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2014

    O nebunie de culoare si gust! Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 gr rosii decojite intregi
  • 1 rosie proaspata
  • 1 cana si 1/2 suc de rosii de casa cu telina
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 150 gr pastai galbene
  • 2 ciuperci proaspete
  • sare
  • piper
  • 2 cuiburi tagliatelle Baneasa
  • 6 linguri parmezan ras
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

O nebunie de culoare si gust! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa Minestrone