autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

supa de rosii pentru iarna

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 septembrie 2005

Ingrediente
10 kg.rosii,bine coapte:, 1/2 kg.ardei gras:, 1/2 kg gogosari:, 1 kg.ceapa, 500 gr. orez:, condimente:sare,piper:, 500 ml.ulei, 300 gr. zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Rosiile se spala si se lasa sa se scurga de apa,dupa care se trec prin separator.
Se obtin aproximativ 7 litri de suc,ce se pune imediat la fiert.Ceapa se curata si se caleste usorin ulei,pana devine translucida.Se rastoarna peste sucul de rosii.Se adauga apoi orezul caratat si spalat in mai multe ape ,apoi ardeiul si gogosarii taiati cubulete.Se aduauga apoi sarea,socotindu-se cate o lingurita de sare la fiecare litru de suc proaspat.Se lasa sa fiarba totul la foc potrivit timp de 20`socotindu-se timpul de la ultimul clocot in care au fost adaugate ultimele ingrediente.Dupa ce timpul de fierbere a expirat se ia vasul de pe foc si se asteapta aproximativ 10 minute(in functie de temperatura mediului ambiant)Mai precis temperatura supei trebuie sa fie de 80 gr.C.Supa astfel pregatita se toarna cu grija cu ajutorul unei palnii in sticle din material plastic(PET)Se pot folosi sticle de diferite marimi,supa concentrata de rosii rezistand foarte bine chiar dupa ce recipientul a fost deschis 2 zile la temperatura camerei si o saptamana la frigider.Pe timpul depozitarii supa astfel obtinuta se ingroasa.Inainte de folosire se va dilua cu apa in functie de gust.Recomandabil este raportul de 1/1.Poate fi consumata chiar ca atare in stare concentrata fiind deosebit de gustoasa.Pentru persoanele cu restrictii la sare, aceasta poate fi inlocuita cu un conservant.
Daca ti-a placut reteta noastra "supa de rosii pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba radautana

Ciorba radautana

Se spala si se pune la fiert pieptul de pui intreg,se ia spuma de pe el. Cand e fiert se scoate afara

5 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde

Carnea,carnatul si slanina bucatele se pun pe foc,cu f. putin ulei sau deloc.Se pune putina sare

9 voturi    10 comentarii
1 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 10 kg.rosii,bine coapte:
  • 1/2 kg.ardei gras:
  • 1/2 kg gogosari:
  • 1 kg.ceapa
  • 500 gr. orez:
  • condimente:sare,piper:
  • 500 ml.ulei
  • 300 gr. zahar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu zeama de varza