autor:

» » Borsuri si Ciorbe

Supa de usturoi

Autor: Eva Munteanu (Bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Munteanu (Bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
carne de pui, zarzavaturi, usturoi, 2 oua, lapte, patrunjel, otet de mere, aatrunjel verde, ardei iute

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se transeaza puiul( se poate folosi si piept de pui taiat fideluta), se spala bine si se pune de-o parte.
Se curata zarzavatul: morcovi - 4 buc, un ardei gras,
Din usturoi 2-3 capatani se face mujdei( se freaca cu sare lamaie si ulei).
Intr-o cratita se pune un pic de ulei, cand se incalzeste se pune paprika si se mesteca sa nu se arda paprika, se adauga carnea, se caleste. Se pune apa rece, un varf de sare si se adauga zarzavatul taiat in 4.
Cand este carnea fiarta se scoate zarzavatul si se adauga mujdeiul.
Se drege cu galbenusul de la 2 oua si lapte. Atentie sa nu se \"stranga\" peste oua si lapte se pune supa calda si se amesteca incet. Se acreste cu otet de mere. Se ia de pe foc.Se adauga patrunjelul.
La masa se mai poate pune mujdei pentru cei \"rezistenti\".Se serveste cu ardei iute.
Inainte se bea o palinca de prune !!!!

PS
In zona bunicilor (Ardeal) se face mamaliga cu branza de burduf si se mananca alaturi de supa de usturoi.
POFTA BUNA!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Daca aveti o supa de pui gata facuta o folositi pe aceasta. Daca nu va spun cum am procedat eu…

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa regala de usturoi

Supa regala de usturoi

Se curata si se zdrobeste usturoiul,apoi se topeste untul si se caleste usturoiul in el; se adauga

0 voturi    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • carne de pui
  • zarzavaturi
  • usturoi
  • 2 oua
  • lapte
  • patrunjel
  • otet de mere
  • aatrunjel verde
  • ardei iute

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Zama saracului