autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Supa de usturoi

Autor: Eva Munteanu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eva Munteanu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2008

Ingrediente
carne de pui, zarzavaturi, usturoi, 2 oua, lapte, patrunjel, otet de mere, aatrunjel verde, ardei iute

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se transeaza puiul( se poate folosi si piept de pui taiat fideluta), se spala bine si se pune de-o parte.
Se curata zarzavatul: morcovi - 4 buc, un ardei gras,
Din usturoi 2-3 capatani se face mujdei( se freaca cu sare lamaie si ulei).
Intr-o cratita se pune un pic de ulei, cand se incalzeste se pune paprika si se mesteca sa nu se arda paprika, se adauga carnea, se caleste. Se pune apa rece, un varf de sare si se adauga zarzavatul taiat in 4.
Cand este carnea fiarta se scoate zarzavatul si se adauga mujdeiul.
Se drege cu galbenusul de la 2 oua si lapte. Atentie sa nu se \"stranga\" peste oua si lapte se pune supa calda si se amesteca incet. Se acreste cu otet de mere. Se ia de pe foc.Se adauga patrunjelul.
La masa se mai poate pune mujdei pentru cei \"rezistenti\".Se serveste cu ardei iute.
Inainte se bea o palinca de prune !!!!

PS
In zona bunicilor (Ardeal) se face mamaliga cu branza de burduf si se mananca alaturi de supa de usturoi.
POFTA BUNA!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa de rosii cu usturoi

Supa de rosii cu usturoi

Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt, la care s-a adaugat un cub Knorr Legume, ca

5 voturi    7 comentarii
55 min
Supe de legume
Supa cu oua ochiuri si pulpe cu usturoi

Supa cu oua ochiuri si pulpe cu usturoi

Punem pulpele la fiert 1 h cu apa si sare(cca 2,5 litri apa).Luam spuma.Soatem pulpele ,le lasam

15 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • carne de pui
  • zarzavaturi
  • usturoi
  • 2 oua
  • lapte
  • patrunjel
  • otet de mere
  • aatrunjel verde
  • ardei iute

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de vitel