Ingrediente
carne de pui, zarzavaturi, usturoi, 2 oua, lapte, patrunjel, otet de mere, aatrunjel verde, ardei iute
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Se curata zarzavatul: morcovi - 4 buc, un ardei gras,
Din usturoi 2-3 capatani se face mujdei( se freaca cu sare lamaie si ulei).
Intr-o cratita se pune un pic de ulei, cand se incalzeste se pune paprika si se mesteca sa nu se arda paprika, se adauga carnea, se caleste. Se pune apa rece, un varf de sare si se adauga zarzavatul taiat in 4.
Cand este carnea fiarta se scoate zarzavatul si se adauga mujdeiul.
Se drege cu galbenusul de la 2 oua si lapte. Atentie sa nu se \"stranga\" peste oua si lapte se pune supa calda si se amesteca incet. Se acreste cu otet de mere. Se ia de pe foc.Se adauga patrunjelul.
La masa se mai poate pune mujdei pentru cei \"rezistenti\".Se serveste cu ardei iute.
Inainte se bea o palinca de prune !!!!
PS
In zona bunicilor (Ardeal) se face mamaliga cu branza de burduf si se mananca alaturi de supa de usturoi.
POFTA BUNA!!!!!