autor:

Fara foto

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de vara cu galuste

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa, , o legatura morcovi (300 g), , o gulie, , 400 g mazare, , 200 g fasole verde, , 2 legaturi patrunjel, , 40 g unt sau margarina, , 1/8 l lapte, , sare, , piper, , zahar, , nucsoara, , 65 g gris, , un ou, , 800 ml concentrat de legume (Knorr+apa).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Morcovii si gulia se curata, se spala si se taie bucati. Se scoate mazarea din conserva si se scurge, iar fasolea - curatata si spalata - se taie bucatele.
Galustele se prepara in felul urmator: se pune la fiert laptele cu 20 g de unt (margarina) si cu condimentele. Cand clocoteste, se toarna grisul in ploaie, se lasa sa fiarba putin si se pune cratita deoparte.
Cand s-a racit grisul, se incorporeaza oul batut impreuna cu jumatate din verdeata.
Restul de grasime se pune sa se-ncinga intr-o oala si se caleste ceapa.
Apoi se adauga celelalte legume si se dunstuiesc si ele cateva minute.
Se toarna zeama de zarzavat, se acopera oala si se lasa supa sa fiarba 5 minute. Se gusta de sare si de piper.
Cu o lingurita se ia cate putin din aluatul de galuste, se introduce in supa clocotita si se lasa sa fiarba inca 8 minute. Se presara cu patrunjelul ramas si se serveste fierbinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vara cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii

Supa de rosii

Se pune apa la fiert si ne apucam de curatatul radacinoaselor. Le tocam marunt si le punem in oala. Dupa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Supe de legume
Ciorba de gulii

Ciorba de gulii

Se spală bine toate legumele şi se lasă la scurs. Se taie fin morcovul, păstârnacul, prazul,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa si sanatoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa
  • o legatura morcovi (300 g)
  • o gulie
  • 400 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 40 g unt sau margarina
  • 1/8 l lapte
  • sare
  • piper
  • zahar
  • nucsoara
  • 65 g gris
  • un ou
  • 800 ml concentrat de legume (Knorr+apa).

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa Crema de Dovleac