autor:

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de vara cu galuste

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa, , o legatura morcovi (300 g), , o gulie, , 400 g mazare, , 200 g fasole verde, , 2 legaturi patrunjel, , 40 g unt sau margarina, , 1/8 l lapte, , sare, , piper, , zahar, , nucsoara, , 65 g gris, , un ou, , 800 ml concentrat de legume (Knorr+apa).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Morcovii si gulia se curata, se spala si se taie bucati. Se scoate mazarea din conserva si se scurge, iar fasolea - curatata si spalata - se taie bucatele.
Galustele se prepara in felul urmator: se pune la fiert laptele cu 20 g de unt (margarina) si cu condimentele. Cand clocoteste, se toarna grisul in ploaie, se lasa sa fiarba putin si se pune cratita deoparte.
Cand s-a racit grisul, se incorporeaza oul batut impreuna cu jumatate din verdeata.
Restul de grasime se pune sa se-ncinga intr-o oala si se caleste ceapa.
Apoi se adauga celelalte legume si se dunstuiesc si ele cateva minute.
Se toarna zeama de zarzavat, se acopera oala si se lasa supa sa fiarba 5 minute. Se gusta de sare si de piper.
Cu o lingurita se ia cate putin din aluatul de galuste, se introduce in supa clocotita si se lasa sa fiarba inca 8 minute. Se presara cu patrunjelul ramas si se serveste fierbinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vara cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa si sanatoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa
  • o legatura morcovi (300 g)
  • o gulie
  • 400 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 40 g unt sau margarina
  • 1/8 l lapte
  • sare
  • piper
  • zahar
  • nucsoara
  • 65 g gris
  • un ou
  • 800 ml concentrat de legume (Knorr+apa).

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa Ciorba de salata verde cu carnati afumati si taietei de casa

Este o reteta perfecta mai ales pentru sezonul de primavara-vara, atunci când apare salata verde româneasca. Aici la noi,

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de ciuperci cu crutoane Supa crema de ciuperci cu crutoane

Perfectă mai ales vara, servită atât caldă, cât și rece, supa cremă de ciuperci este o idee ideală pentru o masă

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa-crema ecologica cu crutoane