autor:

Fara foto

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de vara cu galuste

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa, , o legatura morcovi (300 g), , o gulie, , 400 g mazare, , 200 g fasole verde, , 2 legaturi patrunjel, , 40 g unt sau margarina, , 1/8 l lapte, , sare, , piper, , zahar, , nucsoara, , 65 g gris, , un ou, , 800 ml concentrat de legume (Knorr+apa).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Morcovii si gulia se curata, se spala si se taie bucati. Se scoate mazarea din conserva si se scurge, iar fasolea - curatata si spalata - se taie bucatele.
Galustele se prepara in felul urmator: se pune la fiert laptele cu 20 g de unt (margarina) si cu condimentele. Cand clocoteste, se toarna grisul in ploaie, se lasa sa fiarba putin si se pune cratita deoparte.
Cand s-a racit grisul, se incorporeaza oul batut impreuna cu jumatate din verdeata.
Restul de grasime se pune sa se-ncinga intr-o oala si se caleste ceapa.
Apoi se adauga celelalte legume si se dunstuiesc si ele cateva minute.
Se toarna zeama de zarzavat, se acopera oala si se lasa supa sa fiarba 5 minute. Se gusta de sare si de piper.
Cu o lingurita se ia cate putin din aluatul de galuste, se introduce in supa clocotita si se lasa sa fiarba inca 8 minute. Se presara cu patrunjelul ramas si se serveste fierbinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vara cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de mazare

Supa crema de mazare

Mazarea se spala si se pune la fiert cu prazul taiat rondele pt 15-20 de min. Dupa ce s-au fiert,

1 vot    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de dovleac cu praz

Supa crema de dovleac cu praz

Supele crema sunt foarte sanatoase si consistente, iar vestea buna este ca ai la indemana sute de

0 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa si sanatoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa
  • o legatura morcovi (300 g)
  • o gulie
  • 400 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 40 g unt sau margarina
  • 1/8 l lapte
  • sare
  • piper
  • zahar
  • nucsoara
  • 65 g gris
  • un ou
  • 800 ml concentrat de legume (Knorr+apa).

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de cartofi