autor:

Fara foto

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa de vara cu galuste

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa, , o legatura morcovi (300 g), , o gulie, , 400 g mazare, , 200 g fasole verde, , 2 legaturi patrunjel, , 40 g unt sau margarina, , 1/8 l lapte, , sare, , piper, , zahar, , nucsoara, , 65 g gris, , un ou, , 800 ml concentrat de legume (Knorr+apa).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Morcovii si gulia se curata, se spala si se taie bucati. Se scoate mazarea din conserva si se scurge, iar fasolea - curatata si spalata - se taie bucatele.
Galustele se prepara in felul urmator: se pune la fiert laptele cu 20 g de unt (margarina) si cu condimentele. Cand clocoteste, se toarna grisul in ploaie, se lasa sa fiarba putin si se pune cratita deoparte.
Cand s-a racit grisul, se incorporeaza oul batut impreuna cu jumatate din verdeata.
Restul de grasime se pune sa se-ncinga intr-o oala si se caleste ceapa.
Apoi se adauga celelalte legume si se dunstuiesc si ele cateva minute.
Se toarna zeama de zarzavat, se acopera oala si se lasa supa sa fiarba 5 minute. Se gusta de sare si de piper.
Cu o lingurita se ia cate putin din aluatul de galuste, se introduce in supa clocotita si se lasa sa fiarba inca 8 minute. Se presara cu patrunjelul ramas si se serveste fierbinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vara cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
BORS DE FASOLE

BORS DE FASOLE

Fierbi fasolea cu o ceapa si foaie de dafin. Dai pe robot legumele.Rosiile le tai cuburi. Calesti

9 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Bors moldovenesc cu fasole, ca la mama acasa (de post)

Bors moldovenesc cu fasole, ca la mama acasa (de post)

Desigur, borsul de fasole in regiunea Moldovei, se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa si sanatoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa
  • o legatura morcovi (300 g)
  • o gulie
  • 400 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 40 g unt sau margarina
  • 1/8 l lapte
  • sare
  • piper
  • zahar
  • nucsoara
  • 65 g gris
  • un ou
  • 800 ml concentrat de legume (Knorr+apa).

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate Supa crema de dovleac cu aroma de anason si baghetele caramelizate

Se curata zarzavatul de coaja, apoi ceapa se taie marunt, dovleacul, morcovul si radacina de patrunjel se taie in cubulete mici, la

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de legume si ardei copt Supa crema de legume si ardei copt

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete; morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel se curata de coaja, se spala si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de mere cu gulii si lapte de cocos