Supa de vara cu galuste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o ceapa,
  • o legatura morcovi (300 g),
  • o gulie,
  • 400 g mazare,
  • 200 g fasole verde,
  • 2 legaturi patrunjel,
  • 40 g unt sau margarina,
  • 1/8 l lapte,
  • sare,
  • piper,
  • zahar,
  • nucsoara,
  • 65 g gris,
  • un ou,
  • 800 ml concentrat de legume (Knorr+apa).

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Morcovii si gulia se curata, se spala si se taie bucati. Se scoate mazarea din conserva si se scurge, iar fasolea - curatata si spalata - se taie bucatele.

Galustele se prepara in felul urmator: se pune la fiert laptele cu 20 g de unt (margarina) si cu condimentele. Cand clocoteste, se toarna grisul in ploaie, se lasa sa fiarba putin si se pune cratita deoparte.

Cand s-a racit grisul, se incorporeaza oul batut impreuna cu jumatate din verdeata.

Restul de grasime se pune sa se-ncinga intr-o oala si se caleste ceapa.

Apoi se adauga celelalte legume si se dunstuiesc si ele cateva minute.

Se toarna zeama de zarzavat, se acopera oala si se lasa supa sa fiarba 5 minute. Se gusta de sare si de piper.

Cu o lingurita se ia cate putin din aluatul de galuste, se introduce in supa clocotita si se lasa sa fiarba inca 8 minute. Se presara cu patrunjelul ramas si se serveste fierbinte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise