autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Supa de varza dulce cu kaizer afumat

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1 capatana varza, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 crenguta mica cimbru, 1 cana (250 ml ) bulion, kaizer afumat(sau orice afumatura ), 50 ml ulei, 3 linguri faina, 400 gr smantana, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Kaizerul se taie bucati potrivite si se pune la fiert . Varza se taie fideluta, morcovii se pot taia rondele sau in 4.

Cand kaizerul a fiert se pun morcovii ,ceapa intreaga care dupa ce dregem supa o scoatem, crenguta de cimbru si cand e fiert (morcovii) pe jumate adaugam si varza si lasam sa fiarba si aceasta.

Acum trecem la dresul supei in urmatorul fel: punem uleiul la incalzit si adaugam faina lasand sa dea un sfarait impreuna,apoi adaugam la aceasta bulionul amestecand sa nu se faca gogoloase.

Din zeama turnam peste rantasul cu bulion si apoi adaugam totul la varza. Potrivim gustul cu sare daca mai e nevoie. Separat intr-un vas punem smantana si din zeama fierbinte adaugam cate putin amestecand pana devine compozitia lichida .
Totul turnam apoi peste zeama cu varza si lasam sa dea un clocot. (eu procedez asa cu smantana sa nu mi se branzeasca cand o pun in supa fierbinte)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de varza dulce cu kaizer afumat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA CU PERISOARE   SI  ZEAMA DE VARZA

CIORBA CU PERISOARE SI ZEAMA DE VARZA

Carnea tocata se framanta bine cu 2-3 linguri de apa rece si 2 linguri de ulei. Procedand astfel

24 voturi    6 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Ciorba de perisoare de curcan cu bulion

Se curata toate legumele , se spala si apoi se zvanta cu un prosop de hartie. Morcovii se rad pe

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 capatana varza
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 crenguta mica cimbru
  • 1 cana (250 ml ) bulion
  • kaizer afumat(sau orice afumatura )
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri faina
  • 400 gr smantana
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de pui
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide