autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de legume

Supa minestrone fara carne

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
Baza supa : 300 gr boabe : fasole rosie, neagra, alba, naut, linte rosie, linte verde, boabe de grau. (Sau « boabe bio pentru amestec pentru minestrone »)., 300 gr amestec din : conopida, fasole verde, praz, varza, morcov, mazare, telina, dovlecei, sparanghel, cartofi., 5 l apa, rosii in bulion si suc de rosii dupa gust, 4-5 cuburi concentrat de legume, crema de usturoi cu smantana, sos pesto, taitei, frunze de busuioc, o lingura ulei masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se fierb mai intai boabele spalate bine si scurse in trei ape. Se adauga apoi celelalte legume, spalate, curatate, taiate sau legume congelate pentru minestrone, decongelate in prealabil. Intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline, se calesc doua cepe, se adauga rosiile in bulion si busuioc uscat. Se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se varsa in oala cu supa. Se adauga concentratul, eventual sare si piper dupa gust si taiteii. Supa trebuie sa aiba o consistenta mai groasa. Cand este fiarta se opreste focul si se adauga sosul pesto. Se serveste cu crema de usturoi, parmezan, busuioc verde tocat si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa minestrone fara carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de mere

Supa de mere

Curatam merele, le taiem in 4 si apoi in cubulete mai mici. Punem apa la fiert, adaugam merele, zaharul,

1 vot    2 comentarii
30 min
Supe de legume
Supa crema de linte

Supa crema de linte

Intr-o oala incingem uleiul de masline si calim usor legumele (ceapa, morcovul, telina, jumatatate

10 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Draga Camelia, Da, supa minestrone are o consistenta bogata, e groasa, e un fel de.."adunare generala"! De fapt aceasta este si traducerea din latina( supa groasa).Daca mai sari de pe lista din "bobeturi", nu e niciun bai! Nu e ...batuta in cuie! Poti sa improvizezi! . Nu e departe de ciorbele noastre de legume! Diferenta este consistenta si ca, la minestrone adaugi...pesto! Pentru italieni, minestrone este ca si mamaliga pentru romani! Se poate face si cu carne, afumatura, etc.Istoricul ei, zice, ca supa a fost incropita cu ce mai era prin ranitele soldatilor in tim

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Foarte buna ! *****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Mama ce de zarzavaturi. Mai degraba ii zici ghiveci mai ales cs e si groasa. Oricum e sanatoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Baza supa : 300 gr boabe : fasole rosie
  • neagra
  • alba
  • naut
  • linte rosie
  • linte verde
  • boabe de grau. (Sau « boabe bio pentru amestec pentru minestrone »).
  • 300 gr amestec din : conopida
  • fasole verde
  • praz
  • varza
  • morcov
  • mazare
  • telina
  • dovlecei
  • sparanghel
  • cartofi.
  • 5 l apa
  • rosii in bulion si suc de rosii dupa gust
  • 4-5 cuburi concentrat de legume
  • crema de usturoi cu smantana
  • sos pesto
  • taitei
  • frunze de busuioc
  • o lingura ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)

Draga Camelia, Da, supa minestrone are o consistenta bogata, e groasa, e un fel de.."adunare generala"! De fapt aceasta este si traducerea din latina( supa groasa).Daca mai sari de pe lista din "bobeturi", nu e niciun bai! Nu e ...batuta in cuie! Poti sa improvizezi! . Nu e departe de ciorbele noastre de legume! Diferenta este consistenta si ca, la minestrone adaugi...pesto! Pentru italieni, minestrone este ca si mamaliga pentru romani! Se poate face si cu carne, afumatura, etc.Istoricul ei, zice, ca supa a fost incropita cu ce mai era prin ranitele soldatilor in tim

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de ceapa Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de linte rosie cu menta