autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Supe de legume

Supa minestrone fara carne

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 09 februarie 2011

Ingrediente
Baza supa : 300 gr boabe : fasole rosie, neagra, alba, naut, linte rosie, linte verde, boabe de grau. (Sau « boabe bio pentru amestec pentru minestrone »)., 300 gr amestec din : conopida, fasole verde, praz, varza, morcov, mazare, telina, dovlecei, sparanghel, cartofi., 5 l apa, rosii in bulion si suc de rosii dupa gust, 4-5 cuburi concentrat de legume, crema de usturoi cu smantana, sos pesto, taitei, frunze de busuioc, o lingura ulei masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se fierb mai intai boabele spalate bine si scurse in trei ape. Se adauga apoi celelalte legume, spalate, curatate, taiate sau legume congelate pentru minestrone, decongelate in prealabil. Intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline, se calesc doua cepe, se adauga rosiile in bulion si busuioc uscat. Se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se varsa in oala cu supa. Se adauga concentratul, eventual sare si piper dupa gust si taiteii. Supa trebuie sa aiba o consistenta mai groasa. Cand este fiarta se opreste focul si se adauga sosul pesto. Se serveste cu crema de usturoi, parmezan, busuioc verde tocat si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa minestrone fara carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Draga Camelia, Da, supa minestrone are o consistenta bogata, e groasa, e un fel de.."adunare generala"! De fapt aceasta este si traducerea din latina( supa groasa).Daca mai sari de pe lista din "bobeturi", nu e niciun bai! Nu e ...batuta in cuie! Poti sa improvizezi! . Nu e departe de ciorbele noastre de legume! Diferenta este consistenta si ca, la minestrone adaugi...pesto! Pentru italieni, minestrone este ca si mamaliga pentru romani! Se poate face si cu carne, afumatura, etc.Istoricul ei, zice, ca supa a fost incropita cu ce mai era prin ranitele soldatilor in tim

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Foarte buna ! *****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Mama ce de zarzavaturi. Mai degraba ii zici ghiveci mai ales cs e si groasa. Oricum e sanatoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Baza supa : 300 gr boabe : fasole rosie
  • neagra
  • alba
  • naut
  • linte rosie
  • linte verde
  • boabe de grau. (Sau « boabe bio pentru amestec pentru minestrone »).
  • 300 gr amestec din : conopida
  • fasole verde
  • praz
  • varza
  • morcov
  • mazare
  • telina
  • dovlecei
  • sparanghel
  • cartofi.
  • 5 l apa
  • rosii in bulion si suc de rosii dupa gust
  • 4-5 cuburi concentrat de legume
  • crema de usturoi cu smantana
  • sos pesto
  • taitei
  • frunze de busuioc
  • o lingura ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)

Draga Camelia, Da, supa minestrone are o consistenta bogata, e groasa, e un fel de.."adunare generala"! De fapt aceasta este si traducerea din latina( supa groasa).Daca mai sari de pe lista din "bobeturi", nu e niciun bai! Nu e ...batuta in cuie! Poti sa improvizezi! . Nu e departe de ciorbele noastre de legume! Diferenta este consistenta si ca, la minestrone adaugi...pesto! Pentru italieni, minestrone este ca si mamaliga pentru romani! Se poate face si cu carne, afumatura, etc.Istoricul ei, zice, ca supa a fost incropita cu ce mai era prin ranitele soldatilor in tim

Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa de sfecla cu menta si oua fierte