Supa miso cu tofu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 g alge uscate (wakame)
  • 120 g tofu proaspat
  • 1 ½ linguri pasta miso (din seminte de soia fermentata, apoi uscata)
  • 2 cepe verzi
  • piper japonez sansho (optional)
  • 400 ml dashi (zeama de peste japoneza)
  • Dashi-no-moto: este supa de peste si alge pe care o gasesti gata preparata la raioanele cu ingrediente din Asia

Mod de preparare

1. Dashi e un ingredient esential in bucataria japoneza. Se pune la incalzit dashi la foc mare.

2. Wakame sau algele uscate se pun la inmuiat intr-un bol cu suficienta apa. Cand cresc in volum si devin moi, sunt gata.Pasta miso se pune intr-o cana, se adauga cateva linguri de dashi incalzit pentru a topi pasta, se amesteca bine, apoi se toarna pasta miso dizolvata in oala cu dashi. Se amesteca.

3. Pasta miso se pune intr-o cana, se adauga cateva linguri de dashi incalzit pentru a topi pasta, se amesteca bine, apoi s etoarna pasta miso dizolvata in oala cu dashi. Se amesteca.

4. Tofu se taie in cuburi de 1 cm, se adauga in oala cu dashi si pasta miso de pe aragaz si se reduce focul.

5. Se adauga wakame inmuiat in supa si se lasa la foc mic cateva minute pentru a incalzi toate ingredientele. Atentie, a nu se fierbe pentru a nu-si pierde aroma!

6. Se serveste in boluri peste care s eadauga ceapa verde tocata marunt. Optional, se presara piper japonez sansho pentru aroma.

7. Supa miso este servita traditional la finalul unei mese sau ca un mic dejun sanatos si plin de proteine.

8. Pentru a te delecta cu supa miso intr-un mod autentic, foloseste betigase pentru ingredientele solide si soarbe supa direct din bol.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise