autor:

Fara foto

» » , Supe de carne, Supe de legume

Supa miso cu tofu

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2009

Ingrediente
5 g alge uscate (wakame), 120 g tofu proaspat, 1 ½ linguri pasta miso (din seminte de soia fermentata, apoi uscata), 2 cepe verzi, piper japonez sansho (optional), 400 ml dashi (zeama de peste japoneza), Dashi-no-moto: este supa de peste si alge pe care o gasesti gata preparata la raioanele cu ingrediente din Asia

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Dashi e un ingredient esential in bucataria japoneza. Se pune la incalzit dashi la foc mare.
2. Wakame sau algele uscate se pun la inmuiat intr-un bol cu suficienta apa. Cand cresc in volum si devin moi, sunt gata.Pasta miso se pune intr-o cana, se adauga cateva linguri de dashi incalzit pentru a topi pasta, se amesteca bine, apoi se toarna pasta miso dizolvata in oala cu dashi. Se amesteca.
3. Pasta miso se pune intr-o cana, se adauga cateva linguri de dashi incalzit pentru a topi pasta, se amesteca bine, apoi s etoarna pasta miso dizolvata in oala cu dashi. Se amesteca.
4. Tofu se taie in cuburi de 1 cm, se adauga in oala cu dashi si pasta miso de pe aragaz si se reduce focul.
5. Se adauga wakame inmuiat in supa si se lasa la foc mic cateva minute pentru a incalzi toate ingredientele. Atentie, a nu se fierbe pentru a nu-si pierde aroma!
6. Se serveste in boluri peste care s eadauga ceapa verde tocata marunt. Optional, se presara piper japonez sansho pentru aroma.
7. Supa miso este servita traditional la finalul unei mese sau ca un mic dejun sanatos si plin de proteine.
8. Pentru a te delecta cu supa miso intr-un mod autentic, foloseste betigase pentru ingredientele solide si soarbe supa direct din bol.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa miso cu tofu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa - crema de urzici

Supa - crema de urzici

Se spala urzicile in cateva ape cu sare, apoi in cateva ape cu otet. Se pun la fiert in apa cu sare,

2 voturi    1 comentariu
25 min
Supe de legume
Supă de varză roșie

Supă de varză roșie

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele. Ceapa

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Mai intai trebuie sa ai ingredientele necesare !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 g alge uscate (wakame)
  • 120 g tofu proaspat
  • 1 ½ linguri pasta miso (din seminte de soia fermentata
  • apoi uscata)
  • 2 cepe verzi
  • piper japonez sansho (optional)
  • 400 ml dashi (zeama de peste japoneza)
  • Dashi-no-moto: este supa de peste si alge pe care o gasesti gata preparata la raioanele cu ingrediente din Asia

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Mai intai trebuie sa ai ingredientele necesare !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de mazare cu jambon Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de ceapa Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg (sa nu se arda). Se lasa la calit pana ceapa devine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de dovleac cu ghimbir