autor:

alexandra cucu

» » Borsuri si Ciorbe

Supa picanta cu taitei si creveti

Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iulie 2010

Ingrediente
Cantitati pentru 2 l supa:, o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca), 3-4 linguri de suc de rosii, 400 gr. de creveti decorticati, 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina), taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton, fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele), ulei de masline, sare, piper, boia iute

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se calesc (pana se inmoaie) legumele in putin ulei de masline. Apoi se adauga 2 l apa, cubuletele de baza supa de pui, sucul de rosii piperul si boiaua iute (in functie de cat de picanta doriti sa fie supa. Sarea se adauga abia la final, pentru ca baza de supa contine si sare. Se lasa la fiert. Intre timp, intr-o alta oala, puneti crevetii sa deea cateva clocote (nu foarte mult, pentru ca vor mai fierbe aproximativ 3 minute in supa). Dupa ce legumele sunt destul de fierte, adaugati crevetii si taiteii, lasati sa mai dea cateva clocote si gustati de sare si piper, adaugand in functie de preferinte. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa picanta cu taitei si creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

28 voturi    15 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de cocoş

Ciorbă de cocoş

O ciorbita sanatoasa ,gustoasa si delicioasa…o ciorbita ce-mi place tare mult! Am portionat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

    buna reteta, dar as fi preferat ca legumele sa fie proaspete!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Cred ca e gustoasa supa ta.

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010

    Trebuie sa incercam reteta asta, chiar e interesanta reteta, asa cum a spus si Silvia

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

      Interesanata supa ta.Cu creveti nu am mancat inca,doar din cozi de raci.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010

      foarte buna reteta,merita incercata, dar nu e cam groasa?parca ar trebui mai multa zeama, doar e supa nu mancarica.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Cantitati pentru 2 l supa:
  • o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca)
  • 3-4 linguri de suc de rosii
  • 400 gr. de creveti decorticati
  • 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina)
  • taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton
  • fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele)
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia iute

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra cucu
clatite cu carne si sos bechamel

clatite cu carne si sos bechamel

Prima data se pregateste aluatul de clatite: se amesteca cu mixerul ouale, sarea si piperul. Apoi

6 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
paste cu fructe de mare in sos de rosii

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste

16 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza
File de pangasius cu lamaie si usturoi

File de pangasius cu lamaie si usturoi

Fileul de pangasius se gateste foarte usor, pentru ca are carnea extrem de frageda si nu are oase.

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Marian (Chef de cuisine)

buna reteta, dar as fi preferat ca legumele sa fie proaspete!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu zeama de varza