Supa picanta cu taitei si creveti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa picanta cu taitei si creveti

Ingrediente

  • Cantitati pentru 2 l supa:
  • o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca)
  • 3-4 linguri de suc de rosii
  • 400 gr. de creveti decorticati
  • 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina)
  • taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton, fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele)
  • ulei de masline
  • sare, piper, boia iute

Mod de preparare

Se calesc (pana se inmoaie) legumele in putin ulei de masline. Apoi se adauga 2 l apa, cubuletele de baza supa de pui, sucul de rosii piperul si boiaua iute (in functie de cat de picanta doriti sa fie supa. Sarea se adauga abia la final, pentru ca baza de supa contine si sare. Se lasa la fiert. Intre timp, intr-o alta oala, puneti crevetii sa deea cateva clocote (nu foarte mult, pentru ca vor mai fierbe aproximativ 3 minute in supa). Dupa ce legumele sunt destul de fierte, adaugati crevetii si taiteii, lasati sa mai dea cateva clocote si gustati de sare si piper, adaugand in functie de preferinte. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise