autor:

autor

» » Torturi

Super-tort de ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Pentru blat:, 350 g ciocolata amaruie, rupta bucati, , 2 oua intregi, , 8 oua separate, , 350 g zahar, , 200 g migdale macinate, , Pentru crema:, 200 g ciocolata alba, rupta bucati, , 200 g unt nesarat, , 6 linguri frisca lichida, , 50 ml lichior "Grand Marnier" (se poate inlocui cu Triple sec sau coniac), , Pentru glazura:, 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati, , 250 g unt nesarat, , 2 linguri de zahar pudra, , Pentru fasia de ciocolata:, 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati, , staniol auriu, , Pentru pralina:, 150 g zahar tos, , 10 g fulgi de migdale, rumeniti

Dificultate: Redusa Timp: 3h

210 voturi

Mod de preparare

Se poate pregati dinainte:

- Blatul de tort, impachetat in doua randuri de folie filmogena, pus intr-o cutie inchisa ermetic, poate fi pastrat la congelator timp de 6 saptamani. Sau, tot impachetat, poate fi pastrat la frigider timp de 1 saptamana.

- Cu o zi inainte de a servi tortul, se pregateste pana la punctul 4, inclusiv, si apoi se da la congelator.

- Cu 4 ore inainte de servire, se pregateste pralina cu migdale.





Blatul si crema - mod de preparare



Se tapeteaza cu hartie pergament, pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile, cu diametrul de 23 cm. Se inveleste forma pe dinafara cu hartie de impachetat, in trei straturi, si apoi se leaga cu ata. Se preincalzeste cuptorul la semnul 3/170 grd.C.



Se topeste ciocolata amaruie pe baie de aburi; se lasa la racit. Se freaca cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul, pana ce amestecul devine vascos si spumos. Se incorporeaza migdalele si ciocolata racita.



Se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, se incorporeaza toata cantitatea de albusuri.



Se aseaza un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Se toarna compozitia de blat in forma pregatita, se acopera cu hartie pergament pusa in trei straturi si se da la cuptor timp de 1 ora si 45 minute. Se lasa blatul sa se raceasca in forma, timp de 15 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet pe un gratar metalic.



Pentru a prepara crema, se pune ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste. Apoi se ia de pe foc si se adauga alcoolul. Se freaca untul spuma, apoi se incorporeaza in el ciocolata topita si racita. Se tine crema cateva minute la frigider.





Glazura si ornarea



Se taie blatul in doua. Se intoarce stratul de deasupra si se unge cu crema. Se aseaza deasupra celalalt strat si se da la rece. Pentru glazura, se freaca untul spuma cu zaharul pudra, pana cand se topeste zaharul. Se adauga ciocolata topita la bain-marie. Se unge tortul pe deasupra si se da la congelator.



Pentru a pregati fasia de ciocolata, se taie o bucata de pergament de 70/25 cm si se pliaza in doua, pe lungime. Se topeste ciocolata amaruie la bain-marie si cand incepe sa se ingroase se toarne pe hartie si se intinde cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa se lase o margine neregulata.



Se inveleste fasia in jurul tortului, se fixeaza cu scotch si se da la congelator pana cand ciocolata se intareste (cca 20 de minute). Se desprinde hartia cu grija.



Se rup bucati mici de ornament auriu si, cu ajutorul unei pensule mici, se fixeaza "frunzulite" pe fasia de ciocolata.



Pentru a pregati pralina, se unge cu unt o bucata de pergament. Intr-un vas cu fundul dublu, se dizolva zaharul in 100 ml apa si apoi se pune vasul pe foc. Se fierbe siropul timp de 8-10 minute si se ia de pe foc. Se adauga migdalele si se toarna pralina pe hartia pregatita. Se lasa sa se raceasca, se rup bucati si se orneaza tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Super-tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pasta de zahar

Pasta de zahar

Punem o craticioara cu putina apa la fiert si dupa ce clocoteste, o dam la o parte. Cernem zaharul

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tarta cu crema de branza si mac

Tarta cu crema de branza si mac

Preparare blat Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana (Bucatar sef):

    Este cel mai bun tort !!!! De cand am descoperit reteta pe net, nu am mai preparat alt tort...este favoritul familiei. Este un tort rafinat si ffff. gustos !

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Larisa_Matriuc

    Larisa_Matriuc (Bucatar) , 19 ianuarie 2013

    Ne-ar ajuta niste poze...mai ales pentru incepatori:(

  • Fara foto

    Cristina , 26 iunie 2009

    Nu trebuie faina la blat?

  • Fara foto

    Mada (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2008

    Pai si cum se prepara, de ce nu scrie? Era foarte interesanta reteta, va rog mai multe detalii.

Dificultate

Redusa

Timp

3h

210 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 350 g ciocolata amaruie
  • rupta bucati
  • 2 oua intregi
  • 8 oua separate
  • 350 g zahar
  • 200 g migdale macinate
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • rupta bucati
  • 200 g unt nesarat
  • 6 linguri frisca lichida
  • 50 ml lichior "Grand Marnier" (se poate inlocui cu Triple sec sau coniac)
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • rupta bucati
  • 250 g unt nesarat
  • 2 linguri de zahar pudra
  • Pentru fasia de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • rupta bucati
  • staniol auriu
  • Pentru pralina:
  • 150 g zahar tos
  • 10 g fulgi de migdale
  • rumeniti

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Larisa_Matriuc (Bucatar)

Ne-ar ajuta niste poze...mai ales pentru incepatori:(

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuitii