Sushi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Sushi

Ingrediente

  • 2 cesti de orez bob rotund
  • 2 linguri de otet
  • 2 linguri de zahar
  • sos wasabi
  • 2 pachetele crochete de crab
  • 2 fileuri peste marinat la alegere
  • 1castravete
  • sucul de la o lamaie
  • sare
  • 2 linguri de susan prajit
  • trebuie si alge nori dar nu am avut pe moment.

Mod de preparare

Orezul se fierbe in apa si sare 15min dupa care se stinge focul. Se amesteca otetul cu zaharul si se toarna peste orez si se amesteca apoi; se acopera cu un servet si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, pregatiti castravetele: il taiati bastonase, crabul, fileurile, apoi puneti intr-un bol apa si va umeziti palmele, luati orez, faceti mici bile, pe unele le presati usor cu 2 degete, dati cu wasabi pe deasupra apoi puneti o bucata de file deasupra. Pentru a putea rula si a face rulourile de sushi eu am folosit o folie de aluminiu, am presarat susan prajit apoi am facut un bulgar mai mare de orez si l-am intins peste susan, l-am presat bine, am asezat castravete, crab, fasi taiate din fileul de peste, am pus wasabi, nu mult deoarece este foarte iute, suc de lamaie, apoi cu grija l-am rulat si tot odata l-am presat bine; apoi usor il desfaci, uzi cutitul si tai ruloul in 3-4 bucati. Se poate servi cu sos de soia, pasta de wasabi, ghimbir murat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise