Orezul se fierbe in apa si sare 15min dupa care se stinge focul. Se amesteca otetul cu zaharul si se toarna peste orez si se amesteca apoi; se acopera cu un servet si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit, pregatiti castravetele: il taiati bastonase, crabul, fileurile, apoi puneti intr-un bol apa si va umeziti palmele, luati orez, faceti mici bile, pe unele le presati usor cu 2 degete, dati cu wasabi pe deasupra apoi puneti o bucata de file deasupra. Pentru a putea rula si a face rulourile de sushi eu am folosit o folie de aluminiu, am presarat susan prajit apoi am facut un bulgar mai mare de orez si l-am intins peste susan, l-am presat bine, am asezat castravete, crab, fasi taiate din fileul de peste, am pus wasabi, nu mult deoarece este foarte iute, suc de lamaie, apoi cu grija l-am rulat si tot odata l-am presat bine; apoi usor il desfaci, uzi cutitul si tai ruloul in 3-4 bucati. Se poate servi cu sos de soia, pasta de wasabi, ghimbir murat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii