autor:

Octavian PETREA

» » Mancaruri cu carne

Humus reţetă

Autor: Octavian PETREA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 01 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Octavian PETREA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 01 iunie 2013

Ingrediente
pentru 4 portii:, Humus: 250g naut, 50g seminte de susan, ulei de masline, sare, piper, 3 catei usturoi, 1 lingurita boia dulce, zeama de la 1/2 lamaie, Tabouleh: 100g bulgur sau arpacas, 2-3 rosii, o ceapa mica sau 3 cepe verzi, 2-3 legaturi de patrunjel, ulei de masline, zeama de la o lamaie, sare, piper, Friptura: 500g piept de pui dezosat, salvie (sau alt condiment pentru marinare: coriandru, cimbru, etc.), 1 lingurita boia de ardei, 2 linguri ulei de masline, 50 ml vin), Lipii: 250g faina, 120 ml apa calduta, 5g drojdie uscata, 1 lingura ulei.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati cu apa fierbinte sa nu-si piarda "avantul") si o mana de sare apoi ales coaja daca aveti chef, dat la robot cu rabdare cu o cana (225ml) din zeama in care a fiert, o lingurita de boia, 4 1/2 lingurite de tahini (50g seminte de susan incalzite zdrobite cu pimerul cu 1 lingura de ulei de masline pana se face pasta), sare, piper si 3 catelusi de usturoi zdrobiti cu cutitul sau in zdrobitor. L-am asezat intr-un castron si am sapat cu spatula un crater pe care l-am umplut in final cu 1/2 lingurite de boia dulce batuta cu zeama de la o jumatate de lamaie si de 2 ori mai mult ulei de masline.

Tabouleh: 100g bulgur (grau zdrobit bre sau chiar arpacas pentru simandicosi) lasat in apa calda pana se inmoaie si e usor de mestecat, 2 rosii mai marisoare sau trei mai marunte decojite si taiate cubulete, o cepsoara (sau 3 cepe verzi) si o mana maare de patrunjel tocat marunt dupa posibilitati, drese toate cu zeama de la o lamaie si ulei de masline de 2 ori mai mult si batute dimpreuna voiniceasca intr-un borcanel cu capac cu ghivent.

Fripturica: Am taiat fasii mai maricele un piept de pui de vreo juma' de chil si am pus peste el sare, piper, ceva salvie maruntiiiiita, o lingurita de boia dulce (sau iute daca va tin vintrele), doua linguri de ulei de masline si cam 50 ml de sampanie ramasa intr-o sticla dupa niste oaspeti. La frigider cu ele sub folie alimentara macar o ora. Cu 15' inainte sa dati la masa incingeti bine o tigaie, turnati 2 linguri de ulei si frigeti lasand, desigur, pe o parte pana se face 2/3 apoi pe cealalta pana e gata si NU MAI INTOARCETI PE PRIMA PARTE ca ameteste. (Mare atentie ca sare si cam face mizerie).

Lipii: o litra de faina (un sfert de chil, bre!) cu 120 ml de apa calduta, 5g de drojdie uscata, juma de lingurita de sare si o lingura de zahar. Uscatele intre ele apoi uleiul si imediat apa, se amesteca cu mana si se framanta vajnic vreo 10 minute. Se lasa la dospit vreo 40 de minute dupa care se scoate aerul dinauntru prin bataie cu pumnul, se rupe aluatul in sase bile care se intind pe fundul presarat cu faina din belsug cu sucitorul pudrat cu faina din belsug FOARTE SUBTIRI si cat de rotunde puteti. Apoi in tigaie mare pusa pe foc cu aceasi caracteristica pana apar broboane negre pe partea de jos, apoi se intoarce tot asa pe partea cealalta.

Ei si gata! Pofta buna!

Daca as bea ar merge un Chardonnay sau Pinot Gris cu aroma de flori de salcam sa mori de placere si sa plescai fara perdea si pas' sa-ti pese ca e si soacra-ta la masa...

http://culinaededicatio.blogspot.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Humus reţetă

Humus reţetă

Nautul se tine 1 zi la inmuiat; Se fierbe in doua ape pana se inmoaie si poate fi zdrobit usor. Nautul

15 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Humus reţetă

Humus reţetă

Pune toate ingredientele in blender si paseaza-le pana se obtine o pasta omogena.Serveste humusul

12 voturi    6 comentarii
10 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • pentru 4 portii:
  • Humus: 250g naut
  • 50g seminte de susan
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Tabouleh: 100g bulgur sau arpacas
  • 2-3 rosii
  • o ceapa mica sau 3 cepe verzi
  • 2-3 legaturi de patrunjel
  • ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • Friptura: 500g piept de pui dezosat
  • salvie (sau alt condiment pentru marinare: coriandru
  • cimbru
  • etc.)
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin)
  • Lipii: 250g faina
  • 120 ml apa calduta
  • 5g drojdie uscata
  • 1 lingura ulei.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pui umplut cu legume si kaiser