autor:

Octavian PETREA

» » Mancaruri cu carne

Tabouleh, Humus si fripturica de pui

Autor: Octavian PETREA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 01 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Octavian PETREA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 01 iunie 2013

Ingrediente
pentru 4 portii:, Humus: 250g naut, 50g seminte de susan, ulei de masline, sare, piper, 3 catei usturoi, 1 lingurita boia dulce, zeama de la 1/2 lamaie, Tabouleh: 100g bulgur sau arpacas, 2-3 rosii, o ceapa mica sau 3 cepe verzi, 2-3 legaturi de patrunjel, ulei de masline, zeama de la o lamaie, sare, piper, Friptura: 500g piept de pui dezosat, salvie (sau alt condiment pentru marinare: coriandru, cimbru, etc.), 1 lingurita boia de ardei, 2 linguri ulei de masline, 50 ml vin), Lipii: 250g faina, 120 ml apa calduta, 5g drojdie uscata, 1 lingura ulei.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati cu apa fierbinte sa nu-si piarda "avantul") si o mana de sare apoi ales coaja daca aveti chef, dat la robot cu rabdare cu o cana (225ml) din zeama in care a fiert, o lingurita de boia, 4 1/2 lingurite de tahini (50g seminte de susan incalzite zdrobite cu pimerul cu 1 lingura de ulei de masline pana se face pasta), sare, piper si 3 catelusi de usturoi zdrobiti cu cutitul sau in zdrobitor. L-am asezat intr-un castron si am sapat cu spatula un crater pe care l-am umplut in final cu 1/2 lingurite de boia dulce batuta cu zeama de la o jumatate de lamaie si de 2 ori mai mult ulei de masline.

Tabouleh: 100g bulgur (grau zdrobit bre sau chiar arpacas pentru simandicosi) lasat in apa calda pana se inmoaie si e usor de mestecat, 2 rosii mai marisoare sau trei mai marunte decojite si taiate cubulete, o cepsoara (sau 3 cepe verzi) si o mana maare de patrunjel tocat marunt dupa posibilitati, drese toate cu zeama de la o lamaie si ulei de masline de 2 ori mai mult si batute dimpreuna voiniceasca intr-un borcanel cu capac cu ghivent.

Fripturica: Am taiat fasii mai maricele un piept de pui de vreo juma' de chil si am pus peste el sare, piper, ceva salvie maruntiiiiita, o lingurita de boia dulce (sau iute daca va tin vintrele), doua linguri de ulei de masline si cam 50 ml de sampanie ramasa intr-o sticla dupa niste oaspeti. La frigider cu ele sub folie alimentara macar o ora. Cu 15' inainte sa dati la masa incingeti bine o tigaie, turnati 2 linguri de ulei si frigeti lasand, desigur, pe o parte pana se face 2/3 apoi pe cealalta pana e gata si NU MAI INTOARCETI PE PRIMA PARTE ca ameteste. (Mare atentie ca sare si cam face mizerie).

Lipii: o litra de faina (un sfert de chil, bre!) cu 120 ml de apa calduta, 5g de drojdie uscata, juma de lingurita de sare si o lingura de zahar. Uscatele intre ele apoi uleiul si imediat apa, se amesteca cu mana si se framanta vajnic vreo 10 minute. Se lasa la dospit vreo 40 de minute dupa care se scoate aerul dinauntru prin bataie cu pumnul, se rupe aluatul in sase bile care se intind pe fundul presarat cu faina din belsug cu sucitorul pudrat cu faina din belsug FOARTE SUBTIRI si cat de rotunde puteti. Apoi in tigaie mare pusa pe foc cu aceasi caracteristica pana apar broboane negre pe partea de jos, apoi se intoarce tot asa pe partea cealalta.

Ei si gata! Pofta buna!

Daca as bea ar merge un Chardonnay sau Pinot Gris cu aroma de flori de salcam sa mori de placere si sa plescai fara perdea si pas' sa-ti pese ca e si soacra-ta la masa...

http://culinaededicatio.blogspot.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh, Humus si fripturica de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pilaf la cuptor cu copanele

Pilaf la cuptor cu copanele

Am calit legumele in ulei. Cand s`au inmuiat, am adaugat si orezul spalat si scurs. Ciocanele le`am

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Curry usor de pui

Curry usor de pui

Se pun ceapa, usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o

6 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • pentru 4 portii:
  • Humus: 250g naut
  • 50g seminte de susan
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Tabouleh: 100g bulgur sau arpacas
  • 2-3 rosii
  • o ceapa mica sau 3 cepe verzi
  • 2-3 legaturi de patrunjel
  • ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • Friptura: 500g piept de pui dezosat
  • salvie (sau alt condiment pentru marinare: coriandru
  • cimbru
  • etc.)
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin)
  • Lipii: 250g faina
  • 120 ml apa calduta
  • 5g drojdie uscata
  • 1 lingura ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui cu dovleac