autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Tabouleh- Salata de grau sfaramat-specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -1 cana de bulgur ( grau sfaramat foarte marunt), -zeama de la 2 lamai de marime medie, -2 legaturi frunza de patrujel verde( cam 6 legaturi cum sunt in Romania pe piete), -2 linguri frunze de menta verde, -2 castraveti de marime medie, -1 rosie mica, -3 liguri ulei de masline, -1/2 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Bulgurul se opareste si se lasa 10 minute sa se inmoaie; se spala bine si se scurge bine in maini de surplusul de apa si se pune intr-un bol.
Se taie marunt rosia, frunzele de menta si castravetii.
Bulgurul se sareaza, se stropeste cu uleiul de masline si zeama de lamaie, se adauga rosia, castravetii si frunzele de menta si se amesteca bine; treptat se taie marunt cu cutitul ( sau in mixer) frunza de patrunjel si pe masura ce se adauga la restul condimentelor se amesteca bine.
Se decoreaza cu frunza de salata verde, castraveti, felii de lamaie dupa imaginatie.
Pofta buna!
Tabuleh este o salata nelipsita de la mesele festive sau bufeturile de la restaurante din tarile arabe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tabouleh- Salata de grau sfaramat-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Se spala cartofii bine, pentru a putea fi pusi putin la fiert in coaja (cat sa intre furculita in

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Chec aperitiv cu spanac

Chec aperitiv cu spanac

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat

67 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 22 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Pare delicioasa, salvez reteta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Multumesc mimo!

  • Mimo

    Mimo (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Super reteta ta!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      Interesanta reteta........arata bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Imi place aceasta reteta, arata bine!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Interesanta reteta!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Interesantă reţetă, Mihaela! Foarte sănătoasă!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Multumesc tuturor pentru comentarii si aprecieri.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Draga Panseluta, Dupa cum se vede in fotografie ( castravetii sunt pozati langa rosie) se folosesc castraveti de gradina.Cei de sera contin prea multa apa si in general sunt foarte, foarte rar folositi aici. Referitor la sare am scris in reteta :1/2 lingurita de sare. Scuza-ma ca nu am raspuns mai devreme dar nu am fost informata de gustos.ro de toate mesajele si abia azi am vazut intrebarea ta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine! Tentanta!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Interesanta bucataria asta araba. O vad ca pe o farmacie.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Cum zice Mihaela:salata asta e nelipsita de la restaurantele arabe.Se consuma ca un fel de aperitiv; nici eu,Mihaela , nu pun multa rosie.Pun(an vazut ca tu nu pui) putin ardei iute.Si intotdeauna tai totul numai cu mina.nu pun nimic in mixer,pt a nu fi apos.Burghulul nu-l fierb....................... Deh,cite bordeie,atitea obiceie. De mult n-am facut.Felicitari,Mihaela !Bine ca ai postat reteta;mi-ai amintit.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      La ultimele 2 vizite la Timisoara am gasit grau sfaramat la supermarket.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      O salata tare buna,mai ales ca mie imi place bucataria Libaneza.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Pare o reteta buna, insa nu cred ca la noi se gaseste grau sfaramat, de aceea este greu de testat. Frumoasa prezentare.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Multumesc pentru aprecieri! Exista foarte multe variante ale acestei retete in funtie de regiune sau tara araba. De exemplu in Liban se face cu foarte multa frunza de patrunjel si doar cateva fire de bulgur; in Siria se pune si ceapa si rosii mai multe; dar este o problema cu rosiile , daca sunt in cantitate mai mare salata devine foarte apoasa, si daca o pregatesti mai devreme de petrecere acesta este un dezavantaj.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Interesanta reteta

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      ce inseamna marime medie la castraveti?sunt din aia de gradina sau din aia lungi de sera ? nu se pune sare? am salvat-o,merci.am s-o incerc .trebuie sa gasesc intai bulgur.se mananca impreuna cu ce asta?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      f.bun!si sanatos!ador salatele tale

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Intresant si bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Gustos si sanatos...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      foarte interesant abea astept sa o gust

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1 cana de bulgur ( grau sfaramat foarte marunt)
  • -zeama de la 2 lamai de marime medie
  • -2 legaturi frunza de patrujel verde( cam 6 legaturi cum sunt in Romania pe piete)
  • -2 linguri frunze de menta verde
  • -2 castraveti de marime medie
  • -1 rosie mica
  • -3 liguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Alexandrina (Chef de cuisine)

Pare delicioasa, salvez reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Rulada de cascaval in crusta de mac