autor:

Cristina Oprica

» » Retete vegetariene

Tabulah - salata arabeasca

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
4-5 legaturi de patrunjel, 5-6 rosii medii nu foarte zemoase si eventual fara multe seminte, zeama de la o lamaine, 5-6 linguri de grau bulgur (se gaseste in magazinele tip Plafar), 2-3 linguri de ulei de masline (cantitatea e mai mult in functie de gustul ficaruia), 2 legaturi de ceapa verde, , condimente/mirodenii, menta maruntita, ardei iute tocat marunt, piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, ceapa si patrunjelul, se curata de cotoare si se scurg de apa.
Graul se da in doua clocote in apa cu sare, se ia de pe foc si se lasa acoperit 1/2 de ora. Se spala cu apa rece si se scurge bine.
Patrunjelul se toaca foarte marunt (numai cu cutitul fara a folosi robotul). Rosiile se taie cubulete mici, ceapa se taie potrivit (sa se simta).
Se amesteca totul cu graul, un praf de sare, cu ardeiul iute, menta si piper. La sfarsit se pun uleiul si zeama de lamaie si se omogenizeaza.

In functie de preferinta, se poate servi ca atare sau se poate amesteca cu masline, cu piept de pui, sau cu migdale sfaramate.
Poate constitui un fel de mancare de sine statator (de exemplu pentru o cina usoara)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tabulah - salata arabeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sarmalute cu bulgur

Sarmalute cu bulgur

Toate legumele (inclusiv cartofii) se taie marunt si se pun la calit cu o lingura de ulei si o cana

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Supa Miso (raw vegan)

Supa Miso (raw vegan)

Se amesteca pasta miso cu putina apa calduta, apoi se aduga usturoiul , ghimbirul, algele, 1 ceasca

7 voturi    1 comentariu
15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O reteta interesanta !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4-5 legaturi de patrunjel
  • 5-6 rosii medii nu foarte zemoase si eventual fara multe seminte
  • zeama de la o lamaine
  • 5-6 linguri de grau bulgur (se gaseste in magazinele tip Plafar)
  • 2-3 linguri de ulei de masline (cantitatea e mai mult in functie de gustul ficaruia)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • condimente/mirodenii
  • menta maruntita
  • ardei iute tocat marunt
  • piper

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta interesanta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cartofi cu mustar si patrunjel