Se spala rosiile, ceapa si patrunjelul, se curata de cotoare si se scurg de apa.
Graul se da in doua clocote in apa cu sare, se ia de pe foc si se lasa acoperit 1/2 de ora. Se spala cu apa rece si se scurge bine.
Patrunjelul se toaca foarte marunt (numai cu cutitul fara a folosi robotul). Rosiile se taie cubulete mici, ceapa se taie potrivit (sa se simta).
Se amesteca totul cu graul, un praf de sare, cu ardeiul iute, menta si piper. La sfarsit se pun uleiul si zeama de lamaie si se omogenizeaza.
In functie de preferinta, se poate servi ca atare sau se poate amesteca cu masline, cu piept de pui, sau cu migdale sfaramate.
Poate constitui un fel de mancare de sine statator (de exemplu pentru o cina usoara)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii