autor:

Cristina Oprica

» » Retete vegetariene

Tabulah - salata arabeasca

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2010

Ingrediente
4-5 legaturi de patrunjel, 5-6 rosii medii nu foarte zemoase si eventual fara multe seminte, zeama de la o lamaine, 5-6 linguri de grau bulgur (se gaseste in magazinele tip Plafar), 2-3 linguri de ulei de masline (cantitatea e mai mult in functie de gustul ficaruia), 2 legaturi de ceapa verde, , condimente/mirodenii, menta maruntita, ardei iute tocat marunt, piper

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, ceapa si patrunjelul, se curata de cotoare si se scurg de apa.
Graul se da in doua clocote in apa cu sare, se ia de pe foc si se lasa acoperit 1/2 de ora. Se spala cu apa rece si se scurge bine.
Patrunjelul se toaca foarte marunt (numai cu cutitul fara a folosi robotul). Rosiile se taie cubulete mici, ceapa se taie potrivit (sa se simta).
Se amesteca totul cu graul, un praf de sare, cu ardeiul iute, menta si piper. La sfarsit se pun uleiul si zeama de lamaie si se omogenizeaza.

In functie de preferinta, se poate servi ca atare sau se poate amesteca cu masline, cu piept de pui, sau cu migdale sfaramate.
Poate constitui un fel de mancare de sine statator (de exemplu pentru o cina usoara)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tabulah - salata arabeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi cu mustar si patrunjel

Cartofi cu mustar si patrunjel

Cartofii se fierb in coaja si se decojesc. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se taie cartofii

12 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Biscuiti de tarate cu crema de avocado

Biscuiti de tarate cu crema de avocado

Prepararea este foarte simpla, dar aveti nevoie de un robot de bucatarie In vasul robotului punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

    O reteta interesanta !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4-5 legaturi de patrunjel
  • 5-6 rosii medii nu foarte zemoase si eventual fara multe seminte
  • zeama de la o lamaine
  • 5-6 linguri de grau bulgur (se gaseste in magazinele tip Plafar)
  • 2-3 linguri de ulei de masline (cantitatea e mai mult in functie de gustul ficaruia)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • condimente/mirodenii
  • menta maruntita
  • ardei iute tocat marunt
  • piper

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O reteta interesanta !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Cartofi prajiti la cuptor cu rozmarin