autor:

VALENTIN LITA

» » Paste si pizza

TAGLIATELLE ALFREDO

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 21 iunie 2008

Ingrediente
INGREDIENTE PENTRU 10 PORTII :, - paste tagliatelle - 0.700 kg, - ulei masline, sare, - smantana lichida - 0.250 L, - unt - 0.060 kg, - sunca presata de pui - 0.200 kg, - parmezan - 0.040 kg, - usturoi - 0.020 kg, - oregano - 0.001 kg

Dificultate: Medie Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare si putin ulei de masline, pana ce devin \" al dente \".
Separat se face sosul Alfredo astfel : sunca presata taiata julienne se soteaza intr-o tigaie cu putin unt, usturoi, oregano si sare.Se adauga smantana lichida. Se lasa sa fiarba pana ce sosul devine omogen.
Pastele se pun intr-o farfurie adanca, deasupra se pune sosul, iar de jur-imprejur se presara parmezan. Se poate decora cu firicele de verdeata si cu fasii de ardei gras rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "TAGLIATELLE ALFREDO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Mini-pizza

Mini-pizza

Fiindca pachetul de aluat de foietaj a fost suficient de generos, am preparat tarta cu telemea si

24 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza
Spaghete carbonara cu spanac si carne tocata

Spaghete carbonara cu spanac si carne tocata

Se pune apa cu o lingurita de sare, la fiert, iar cand da in clocot, se dauga spaghetele, fara sa

5 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Super !

  • Fara foto

    nico , 09 noiembrie 2009

    pastele se amesteca cu sosul innainte de a pune in farfurie....altfel pastele se lipesc si mai rau nu prind gustul sosului....e un sfat

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2009

    Oregano cu smintina? Nu prea merg impreuna!!!

Dificultate

Medie

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 10 PORTII :
  • - paste tagliatelle - 0.700 kg
  • - ulei masline
  • sare
  • - smantana lichida - 0.250 L
  • - unt - 0.060 kg
  • - sunca presata de pui - 0.200 kg
  • - parmezan - 0.040 kg
  • - usturoi - 0.020 kg
  • - oregano - 0.001 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu legume si carne tocata