autor:

Sinziana

» » , Aperitive, Paste si pizza

Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2015

Ingrediente
 1 punga broccoli de 450 g (decongelat in prealabil),  1 punga paste tagliatelle de 200 g,  2 oua,  50 g unt,  200 g branza telemea,  parmezan,  cimbru,  marar verde tocat,  sare,  piper alb,  200 ml lapte dulce,  1-2 linguri de faina alba

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Fierbem la abur broccoli (aproximativ 10 minute).

Fierbem in apa cu sare pastele (aproximativ 5 minute).

Strecuram totul, fiecare separat.

Intr-un bol mixam cele 2 oua cu un praf de sare. Frecam faina cu 2-3 liguri de apa rece, apoi adaugam laptele si omogenizam bine. Turnam acest amestec de faina cu lapte peste oua si mixam in continuare.

Adaugam si o lingurita rasa de zahar pentru echilibrarea gustului.

Pregatim un vas pentru cuptor pe care il ungem peste tot cu o lamela de unt.

Montam totul in vasul pentru cuptor astfel:

- asezam jumatate din cantitatea de paste si o distribuim uniform

- punem cateva cubulete de unt ici-colo

- pesaram branza telemea rasa

- adaugam broccoli, impartit sa ajunga peste tot

- presaram cu cimbru, piper alb, marar verde tocat

- punem cateva cubulete de unt

- punem ultimul strat de paste

- turnam compozitia de oua cu lapte si faina, de la un cap la altul al vasului

- presaram cu parmezan din abundenta.

Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, la foc mediu.

Se stinge focul si eventual se mai presara cu parmezan ras, lasandu-l putin la caldura cuptorului sa se topeasca.

Se lasa mancarea sa se aseze cateva minute si apoi se poate servi, simplu sau cu sos de usturoi pus in recipient de sos, separat (dupa preferinta).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete carbonara la cuptor

Spaghete carbonara la cuptor

Spaghetele se fierb, comform instructiunilor, cu un praf de sare, o lingura de ulei de masline si

20 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza
Spaghetti cu peste si ciuperci

Spaghetti cu peste si ciuperci

Pastele se fierb si se scurg de apa si se adauga putin ulei de masline pentru a nu se lipi. Se fierbe

6 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Sinziana

    Sinziana (Chef de cuisine) , 30 iunie 2015

    Merge si fara faina, dar fiind mai fluida, se absoarbe tot sosul in tagliatelle. Asa o poti taia in patrate si cand o mananci, descoperi la mijloc sosul care e minunat.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 29 iunie 2015

    Trebuie sa fie foarte gustoasa dar nu inteleg de ce trebuie si faina in sos fara faina nu merge?

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  •  1 punga broccoli de 450 g (decongelat in prealabil)
  •  1 punga paste tagliatelle de 200 g
  •  2 oua
  •  50 g unt
  •  200 g branza telemea
  •  parmezan
  •  cimbru
  •  marar verde tocat
  •  sare
  •  piper alb
  •  200 ml lapte dulce
  •  1-2 linguri de faina alba

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive

Sinziana (Chef de cuisine)

Merge si fara faina, dar fiind mai fluida, se absoarbe tot sosul in tagliatelle. Asa o poti taia in patrate si cand o mananci, descoperi la mijloc sosul care e minunat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghette cu lamaie