Fierbem la abur broccoli (aproximativ 10 minute).
Fierbem in apa cu sare pastele (aproximativ 5 minute).
Strecuram totul, fiecare separat.
Intr-un bol mixam cele 2 oua cu un praf de sare. Frecam faina cu 2-3 liguri de apa rece, apoi adaugam laptele si omogenizam bine. Turnam acest amestec de faina cu lapte peste oua si mixam in continuare.
Adaugam si o lingurita rasa de zahar pentru echilibrarea gustului.
Pregatim un vas pentru cuptor pe care il ungem peste tot cu o lamela de unt.
Montam totul in vasul pentru cuptor astfel:
- asezam jumatate din cantitatea de paste si o distribuim uniform
- punem cateva cubulete de unt ici-colo
- pesaram branza telemea rasa
- adaugam broccoli, impartit sa ajunga peste tot
- presaram cu cimbru, piper alb, marar verde tocat
- punem cateva cubulete de unt
- punem ultimul strat de paste
- turnam compozitia de oua cu lapte si faina, de la un cap la altul al vasului
- presaram cu parmezan din abundenta.
Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, la foc mediu.
Se stinge focul si eventual se mai presara cu parmezan ras, lasandu-l putin la caldura cuptorului sa se topeasca.
Se lasa mancarea sa se aseze cateva minute si apoi se poate servi, simplu sau cu sos de usturoi pus in recipient de sos, separat (dupa preferinta).
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii