Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tagliatelle cu broccoli si branza la cuptor

Ingrediente

  • 1 punga broccoli de 450 g (decongelat in prealabil)
  • 1 punga paste tagliatelle de 200 g
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 200 g branza telemea
  • parmezan
  • cimbru
  • marar verde tocat
  • sare
  • piper alb
  • 200 ml lapte dulce
  • 1-2 linguri de faina alba

Mod de preparare

Fierbem la abur broccoli (aproximativ 10 minute).

Fierbem in apa cu sare pastele (aproximativ 5 minute).

Strecuram totul, fiecare separat.

Intr-un bol mixam cele 2 oua cu un praf de sare. Frecam faina cu 2-3 liguri de apa rece, apoi adaugam laptele si omogenizam bine. Turnam acest amestec de faina cu lapte peste oua si mixam in continuare.

Adaugam si o lingurita rasa de zahar pentru echilibrarea gustului.

Pregatim un vas pentru cuptor pe care il ungem peste tot cu o lamela de unt.

Montam totul in vasul pentru cuptor astfel:

- asezam jumatate din cantitatea de paste si o distribuim uniform

- punem cateva cubulete de unt ici-colo

- pesaram branza telemea rasa

- adaugam broccoli, impartit sa ajunga peste tot

- presaram cu cimbru, piper alb, marar verde tocat

- punem cateva cubulete de unt

- punem ultimul strat de paste

- turnam compozitia de oua cu lapte si faina, de la un cap la altul al vasului

- presaram cu parmezan din abundenta.

Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, la foc mediu.

Se stinge focul si eventual se mai presara cu parmezan ras, lasandu-l putin la caldura cuptorului sa se topeasca.

Se lasa mancarea sa se aseze cateva minute si apoi se poate servi, simplu sau cu sos de usturoi pus in recipient de sos, separat (dupa preferinta).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor