Fierbem la abur broccoli (aproximativ 10 minute).
Fierbem in apa cu sare pastele (aproximativ 5 minute).
Strecuram totul, fiecare separat.
Intr-un bol mixam cele 2 oua cu un praf de sare. Frecam faina cu 2-3 liguri de apa rece, apoi adaugam laptele si omogenizam bine. Turnam acest amestec de faina cu lapte peste oua si mixam in continuare.
Adaugam si o lingurita rasa de zahar pentru echilibrarea gustului.
Pregatim un vas pentru cuptor pe care il ungem peste tot cu o lamela de unt.
Montam totul in vasul pentru cuptor astfel:
- asezam jumatate din cantitatea de paste si o distribuim uniform
- punem cateva cubulete de unt ici-colo
- pesaram branza telemea rasa
- adaugam broccoli, impartit sa ajunga peste tot
- presaram cu cimbru, piper alb, marar verde tocat
- punem cateva cubulete de unt
- punem ultimul strat de paste
- turnam compozitia de oua cu lapte si faina, de la un cap la altul al vasului
- presaram cu parmezan din abundenta.
Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, la foc mediu.
Se stinge focul si eventual se mai presara cu parmezan ras, lasandu-l putin la caldura cuptorului sa se topeasca.
Se lasa mancarea sa se aseze cateva minute si apoi se poate servi, simplu sau cu sos de usturoi pus in recipient de sos, separat (dupa preferinta).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii