autor:

Licuta Marin

» » Paste si pizza

Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2011

Ingrediente
250 gr tagliatelle, 75 gr unt, 1 lingurita rozmarin proaspat tocat, 4 cepe mari, taiate felii subtiri, 2 linguri mustar, 2 lingurite otet balsamic sau suc de lamaie, 2-3 linguri patrunjel tocat, 1 catel de ustuiroi, pisat, 100 ml vin alb, 2 linguri ulei masline, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

1. Incingem 25 gr unt si uleiul de masline intr-o tigaie, la temperatura mica. Adaugam rozmarinul si calim foarte usor timp de 2-3 minute, apoi agaugam ceapa si amestecam pentru a o acoperi bine cu untul si uleiul. Lasam sa se caleasca la temperatura mica inca 15 minute, amestecand ocazional. Cand este aproape gata adaugam patrunjelul.

2. Intre timp, frecam untul ramas cu mustarul, otetul balsamic si punem deoparte.

3. In tigaia cu ceapa adaugam usturoiul, vinul, 5 linguri de apa si lasam sa fiarba timp de 5-6 minute pana ce a scazut bine. Punem sare dupa gust.

4. Fierbem pastele intr-o cantitate mare de apa clocotita, putin sarata, asa cum indica instructiunile de pe ambalaj. Nu trebuie fierte pana se rup. Strecuram pastele si le asezam intr-un castron. Adaugam amestecul cu unt si mustar, ceapa si amestecam bine.
Serviti cu patrunjel verde si parmezan ras, daca va place.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza a la Vasile - cu blat pufos

Pizza a la Vasile - cu blat pufos

Facem aluatul. Intr-un vas punem: faina, drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam; turnam

12 voturi    8 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghete cu ardei de 3 culori

Spaghete cu ardei de 3 culori

Se pun la fiert spaghetele conform instructiunilor de pe pachet in apa cu sare. Ardeii se taie marunt;

9 voturi    4 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mogos Tincuta , 13 ianuarie 2015

    reteta e super buna rau

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Va multumesc si va pup!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

    Minunate, foarte gustoase, desigur.

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Ce bine suna "ceapa caramelizata"!!! Trebuie incercate, neaparat! Imi place foarte mult ideea!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Ti-au iesit niste paste excelenteeeee !!!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Multumesc frumos! Va pup dulce!...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

      Simplu si delicios!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

      Cred ca e f bun!!! voi incerca si eu... te pup

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 250 gr tagliatelle
  • 75 gr unt
  • 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
  • 4 cepe mari
  • taiate felii subtiri
  • 2 linguri mustar
  • 2 lingurite otet balsamic sau suc de lamaie
  • 2-3 linguri patrunjel tocat
  • 1 catel de ustuiroi
  • pisat
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri ulei masline
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

23 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

24 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Licuta Marin (Chef de cuisine)

Va multumesc si va pup!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu somon afumat si smantana