autor:

Gradisteanu Cristian

» » Paste si pizza

Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

Autor: Gradisteanu Cristian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gradisteanu Cristian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2011

Ingrediente
100 g unt moale, 1 lingurita rozmarin proaspat tocat, 4 cepe mari, rosii, taiate in felii foarte subtiri, 2 linguri mustar de Dijon, 2 lingurite otet balsamic, 3 linguri de patrunjel proaspat tocat, 1 catel de usturoi. pisat, 100 ml vin alb, 1 lingura ulei (preferabil ulei de arahide sau de masline), 250 g tagliatelle

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti 25 g din cantitatea de unt si uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare, la temperatura mica. Adaugati rozmarinul si caliti foarte usor timp de 4-5 minute, apoi adaugati ceapa si condimentele si amestecati pentru a le acoperi bine cu grasimea. Lasati sa se caleasca la temperatura mica inca 15-20 minute amestecand ocazional.

Intre timp, frecati la un loc untul care a ramas, mustarul de Dijon, otetul balsamic si patrunjelul si puneti la o parte.

In tigaia cu ceapa adaugati usturoiul si vinul, lasatisa clocoteasca si fierbeti timp de 1 minut. Adaugati 5 linguri de apa si uleiul si fierbeti timp de inca 5-6 minute, pina ce a scazut bine. Asezonati.

Fierbeti pastele fainoase intr-o cantitate mare de apa clocotita putin sarata, asa cum indica instructiunile pe ambalaj. Nu trebuie fierte pina ce se rup. Strecurati pastele si asezati-le intr-un castron de servit incalzit. Adaugati amestecul cu unt si mustar si ceapa si amestecati bine. Serviti imediat, presarat cu branza parmezan rasa, daca va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

1. Incingem 25 gr unt si uleiul de masline intr-o tigaie, la temperatura mica. Adaugam rozmarinul

8 voturi    8 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g unt moale
  • 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
  • 4 cepe mari
  • rosii
  • taiate in felii foarte subtiri
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 3 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 1 catel de usturoi. pisat
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura ulei (preferabil ulei de arahide sau de masline)
  • 250 g tagliatelle

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Gnochi de cartofi cu verdure si raci(gamberi)