autor:

Gradisteanu Cristian

» » Paste si pizza

Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

Autor: Gradisteanu Cristian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gradisteanu Cristian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2011

Ingrediente
100 g unt moale, 1 lingurita rozmarin proaspat tocat, 4 cepe mari, rosii, taiate in felii foarte subtiri, 2 linguri mustar de Dijon, 2 lingurite otet balsamic, 3 linguri de patrunjel proaspat tocat, 1 catel de usturoi. pisat, 100 ml vin alb, 1 lingura ulei (preferabil ulei de arahide sau de masline), 250 g tagliatelle

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti 25 g din cantitatea de unt si uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare, la temperatura mica. Adaugati rozmarinul si caliti foarte usor timp de 4-5 minute, apoi adaugati ceapa si condimentele si amestecati pentru a le acoperi bine cu grasimea. Lasati sa se caleasca la temperatura mica inca 15-20 minute amestecand ocazional.

Intre timp, frecati la un loc untul care a ramas, mustarul de Dijon, otetul balsamic si patrunjelul si puneti la o parte.

In tigaia cu ceapa adaugati usturoiul si vinul, lasatisa clocoteasca si fierbeti timp de 1 minut. Adaugati 5 linguri de apa si uleiul si fierbeti timp de inca 5-6 minute, pina ce a scazut bine. Asezonati.

Fierbeti pastele fainoase intr-o cantitate mare de apa clocotita putin sarata, asa cum indica instructiunile pe ambalaj. Nu trebuie fierte pina ce se rup. Strecurati pastele si asezati-le intr-un castron de servit incalzit. Adaugati amestecul cu unt si mustar si ceapa si amestecati bine. Serviti imediat, presarat cu branza parmezan rasa, daca va place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

1. Incingem 25 gr unt si uleiul de masline intr-o tigaie, la temperatura mica. Adaugam rozmarinul

7 voturi    8 comentarii
1h
Paste si pizza
Penne Rigate cu sos de iaurt

Penne Rigate cu sos de iaurt

1. Se pun pennele la fiert. 2. Prazul se taie felii foarte subţiri care se călesc în unt şi

0 voturi    2 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g unt moale
  • 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
  • 4 cepe mari
  • rosii
  • taiate in felii foarte subtiri
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 2 lingurite otet balsamic
  • 3 linguri de patrunjel proaspat tocat
  • 1 catel de usturoi. pisat
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura ulei (preferabil ulei de arahide sau de masline)
  • 250 g tagliatelle

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza Iuliana( cu parizer)