Tagliatelle cu somon

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 grame somon afumat (de preferat feliat)
  • 150 ml smantana dulce (frisca pentru gatit)
  • 2 linguri mari smantana fermentata
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • o legatura de patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 gr tagliatelle (sau taitei lati)

Mod de preparare

Se incinge o tigaie in care se pune uleiul, dupa care se adauga usturoiul taiat felii si se caleste putin. Intre timp se marunteste somonul si se pune in tigaia in care am calit usturoiul si se condimenteaza cu piper (nu si cu sare, deoarece la prajit somonul devine foarte sarat), dupa care se lasa aproximativ 3-4 minute pe foc sa se patrunda. Se adauga smantana dulce si se mai da un clocot, dupa care se ia de pe foc, se lasa putin sa se tempereze si apoi se adauga smantana fermentata (daca o adaugam cand tigaia este pe foc, smantana fermentata se va brinzi). La final se adauga patrunjelul taiat fin si se amesteca bine. In paralel se fierb pastele si se adauga cat sunt calde in sosul cu somon si se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise