Se fierb spaghetele 4 minute dupa care se stinge focul si se lasa sub capac. Rosiile se curata de coaja si de seminte si se taie in bucatele. Se pun intr-o tigaie cu ulei suficient, usturoiul taiat felii subtiri, ardeii si patrunjelul tocat foarte marunt. Se lasa la foc mic, fara sa se amestece cam 15 minute dupa care se adauga sucul de lamiie si se mai lasa 10 minute fara sa se amestece. Daca amestecati rosiile devin sos si noi vrem ca ele sa ramina intregi. Se scurg pastele si se trec prin jet de apa rece, se aseaza in farfurie iar peste ele se pune sosul de mai sus, peste care razuim cascavalul. Se serveste fierbinte.
Pentru decojirea rosiilor eu am un truc: punem apa la fiert intr-o oala,rosiile le crestam la capete in cruce,iar cind apa fierbe,le scaldam cam 30 de secunde dupa care le scoatem si le lasam sa se raceasca. Pielita se desprinde foarte usor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii