Taietei cu ciuperci si sos de smantana

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g taietei ingusti,
  • 400 g ciuperci de padure,
  • 1/8 l frisca nebatuta,
  • 2 linguri smantana,
  • putin usturoi presat,
  • patrunjel verde tocat,
  • 2 lingurite unt,
  • sare,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Se spala ciupercile si se curata (daca sunt mai mari, se taie in doua sau in patru).

Se toarna frisca si smantana intr-o cratita, se pun pe foc si dupa ce au dat in cateva clocote, se adauga usturoiul presat, sare si piper.

Se incorporeaza si ciupercile si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, 2-3 minute.

Se fierb taieteii al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga.

Se topeste untul intr-o tigaie si se tavalesc in el taieteii fierti si scursi.

Se pune patrunjelul tocat in sosul cu ciuperci si smantana, se mai gusta o data sosul de sare si piper si se serveste, pe farfurii incinse, impreuna cu taieteii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise