autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Taietei cu ciuperci si sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g taietei ingusti, , 400 g ciuperci de padure, , 1/8 l frisca nebatuta, , 2 linguri smantana,, putin usturoi presat, , patrunjel verde tocat, , 2 lingurite unt, , sare,, piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile si se curata (daca sunt mai mari, se taie in doua sau in patru).
Se toarna frisca si smantana intr-o cratita, se pun pe foc si dupa ce au dat in cateva clocote, se adauga usturoiul presat, sare si piper.
Se incorporeaza si ciupercile si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, 2-3 minute.
Se fierb taieteii al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga.
Se topeste untul intr-o tigaie si se tavalesc in el taieteii fierti si scursi.
Se pune patrunjelul tocat in sosul cu ciuperci si smantana, se mai gusta o data sosul de sare si piper si se serveste, pe farfurii incinse, impreuna cu taieteii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu ciuperci si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Chec Aperitiv

Chec Aperitiv

Telemeaua si cascavalul le dam prin razatoare, maslinele le taiem feliute, la fel procedam si cu

10 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g taietei ingusti
  • 400 g ciuperci de padure
  • 1/8 l frisca nebatuta
  • 2 linguri smantana,
  • putin usturoi presat
  • patrunjel verde tocat
  • 2 lingurite unt
  • sare,
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Tarta cu mazare