autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Taietei cu ciuperci si sos de smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g taietei ingusti, , 400 g ciuperci de padure, , 1/8 l frisca nebatuta, , 2 linguri smantana,, putin usturoi presat, , patrunjel verde tocat, , 2 lingurite unt, , sare,, piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala ciupercile si se curata (daca sunt mai mari, se taie in doua sau in patru).
Se toarna frisca si smantana intr-o cratita, se pun pe foc si dupa ce au dat in cateva clocote, se adauga usturoiul presat, sare si piper.
Se incorporeaza si ciupercile si se lasa sa fiarba incet, la foc mic, 2-3 minute.
Se fierb taieteii al dente in apa cu sare si se lasa sa se scurga.
Se topeste untul intr-o tigaie si se tavalesc in el taieteii fierti si scursi.
Se pune patrunjelul tocat in sosul cu ciuperci si smantana, se mai gusta o data sosul de sare si piper si se serveste, pe farfurii incinse, impreuna cu taieteii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei cu ciuperci si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci champignon umplute

Ciuperci champignon umplute

 Se spala bine ciupercile si se lasa la scurs,se taie coditele de la ciuperci si se toaca marunt

2 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Humus

Humus

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300SV

- 1500 lei
2499.99 lei
999.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 300 g taietei ingusti
  • 400 g ciuperci de padure
  • 1/8 l frisca nebatuta
  • 2 linguri smantana,
  • putin usturoi presat
  • patrunjel verde tocat
  • 2 lingurite unt
  • sare,
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Starter cu ciuperci de pădure și chimen negru