autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Paste si pizza

TAITEI CU NUCI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru aluatul de taitei:, 1 ou, un praf de sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei, , miez nuca dupa gust, zahar pudra, zahar vanilat, unt, gem sau dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se la sa putin la zvantat.

Taiteii se fierb in apa rece cu putina sare,se strecoara si se racesc.Se amesteca cu unt topit,nuci macinate,zaharul pudra si zaharul vanilat.
Deasupra se orneaza cu gem sau.
Daca ti-a placut reteta noastra "TAITEI CU NUCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza de casa

Pizza de casa

1. Se amesteca in masina de paine apa, sare, zahar si ulei. Se adauga putina faina, iar apoi drojdia

8 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Spaghete gratinate cu spanac si carnati

Spaghete gratinate cu spanac si carnati

Incalziti cuptorul la 180 grade. Incingeti uleiul si caliti ceapa pana se inmoaie, 5 minute. Adaugati

6 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Si noua ne plac, dar taieteii ii cumpar.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Stiu,dar mie imi place sa-i pregatesc acasa si pot sa-i pregatesc din faina alba,neagra,integrala...

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Este convenabil sa folosesti fussili sau mai bine tagliatelle.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul de taitei:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei
  • miez nuca dupa gust
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • unt
  • gem sau dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si noua ne plac, dar taieteii ii cumpar.

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Farfalle cu rosii coapte si bacon