autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Paste si pizza

TAITEI CU NUCI

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru aluatul de taitei:, 1 ou, un praf de sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei, , miez nuca dupa gust, zahar pudra, zahar vanilat, unt, gem sau dulceata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se la sa putin la zvantat.

Taiteii se fierb in apa rece cu putina sare,se strecoara si se racesc.Se amesteca cu unt topit,nuci macinate,zaharul pudra si zaharul vanilat.
Deasupra se orneaza cu gem sau.
Daca ti-a placut reteta noastra "TAITEI CU NUCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    Si noua ne plac, dar taieteii ii cumpar.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

    Stiu,dar mie imi place sa-i pregatesc acasa si pot sa-i pregatesc din faina alba,neagra,integrala...

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Este convenabil sa folosesti fussili sau mai bine tagliatelle.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluatul de taitei:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei
  • miez nuca dupa gust
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • unt
  • gem sau dulceata

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

50 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

76 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Si noua ne plac, dar taieteii ii cumpar.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Paste cu sos