TAITEI CU NUCI

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de taitei:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei
  • miez nuca dupa gust
  • zahar pudra
  • zahar vanilat
  • unt
  • gem sau dulceata

Mod de preparare

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se la sa putin la zvantat.

Taiteii se fierb in apa rece cu putina sare,se strecoara si se racesc.Se amesteca cu unt topit,nuci macinate,zaharul pudra si zaharul vanilat.

Deasupra se orneaza cu gem sau.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise