Taitei lati cu creveti si dovlecel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Taitei lati cu creveti si dovlecel

Ingrediente

  • -500g creveti congelati sau proaspeti
  • -500g taitei lati
  • -2 dovlecei/zucchine
  • -1 ceapa
  • -150ml vin alb sec
  • -100 ml supa de peste sau supa vegetala
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Aceasta este una dintre retetele acelea pe care le pregatesc cand sunt in criza de timp, pentru ca e foarte rapida, satioasa si gustoassssaaa!!:)

Prima data, am pus apa la fiert pentru taiteti, iar cand aceasta a dat in clocot, am pus taitetii, pe care i-am fiert al dente.

Apoi, m-am ocupat de creveti. Asadar, crevetii mei pentru ca au fost proaspeti , i-am spalat si curatat.

Dupa care, am curatat, spalat si taiat marunt ceapa. Am pus ulei de masline intr-o tigaie, iar cand acesta a inceput sa sfaraie, am pus ceapa si am lasat-o o idee la calit. Apoi, am pus crevetii. Crevetii i-am lasat cateva momente sa se prajeasca, dupa care am pus vinul si le-am lasat sa fiarba pana aceasta s-a evaporat.

Dupa ce am adaugat vinul peste creveti, am spalat si taiat marunt dovleceii, iar odata ce vinul a scazut, am adaugat feliutele de dovlecel, sare, piper si supa si le-am lasat sa fiarba pana a scazut supa suficient.

Cand crevetii au fost gata, iar taiteii au fost fierti, le-am amestecat si le-am servit cu multa pofta.

Sa va fie de bine!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise