autor:

husni

» » Aluaturi si Foietaje

Taitei

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Ingrediente
Taiteii,se pot intinde si taia,sau cu mina,sau cu un aparat special,dar aluatul se face la fel., Cind se foloseste aparatul,se intinde(tot cu aparatul) si se taie imediat(nu e nevoie sa se lase foaia la uscat)., Aparatul meu are 2 lameo lama face taitei(cica),dar ii taie mai lati(2-3 mm) decit ii taiam cu minadar ma ajuta f.multmerge f.repede.Cealalta lama taie taitei de cca 6 mm latimeii folosesc(de obicei) pt.fettucini., , Pentru aluatul de taitei,ouale se cintaresc la inceput,deoarece se va pune faina,o data si jumatate cit greutatea oualor., Eu am folosit 3 oua(180 g),deci 270 g faina., , -3 oua, -270 g faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron,ouale se bat(electric sau manual),pina cind fac spuma;daca se bat manual,e bine sa se foloseasca furculita.Pe urma e pune faina si dupa ce se mesteca bine(cu furculita),se pune pe suprafata de lucru si se framinta cu mina.Se framinta,indoind mereu luatul sub podul palmei ,veo 5 minute,pina cind aluatul nu se mai lipeste de mina si de suprafata de lucru.
Aluatul va fi putin virtos,dar nu tare(sa se poata intinde usor).
Aluatul se lasa,acoperit cca 10 minute,apoi se imparte in boturi(de obicei facem atitea boturi,cite oua am folosit;dar se pot face si mai multe boturi,in caz ca intindem cu aparatul).
In caz ca facem manual,intindem prima foaie,subtire(aproape transparent);se pune la zbicit cca 10 minute pe un cearceaf;inainte de a fi f.uscata(foaia),se taie in sferturi,care se pun unele peste altele,apoi se ruleaza(fara sa se preseze)si,cu un cutit f. ascutit se taie in taitei subtiri sau mai lati(depinde cum va place si la ce-i folositi).
In cazul in care se foloseste aparatul,toata treaba asta o face el.De aceea imi place aparatul.
Taiteii taiati(cu mina sau cu aparatul se lasa,rasfirati,sa se usuce;se pun la uscat(taiteii) pe masura ce se taie.
Dupa ce sint uscati(vreo 8-10 ore),se pastreaza intr-o cutie de carton,la loc uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Supa cu taitei

Supa cu taitei

Curat, spal pulpele, le dau un clocot, vars apa. Le clatesc si le dau la fiert in apa rece. Spumuiesc

15 voturi    12 comentarii
1h
Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert , in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac.

1 vot    0 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lumi

    lumi (Chef de cuisine):

    eu pun taitei si la supa si la ciorbica de gaina si la mancare

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Aveti dreptate fetelor ,nimic nu se compara cu taiteii facuti in casa ,dau un gust deosebit mancarii ...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

    Imi plac mult taiteii de casa....

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    Şi eu pun Lumi, dacă prind pe cineva să mi-i facă! hi, hi, hi Nu mă ajuţi şi tu? hi, hi ,hi

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      si eu pregatesc taitei de casa si ies foarte buni!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Camy, merci pentru reţetă! E ruşinos că la vârsta mea nu-mi ies tăiţei, dar asta e! Poate reţeta ta mă va ajuta, că-mi plac tare mult tăiţeii făcuţi în casă, dar cei făcuţi de altcineva nu de mine. hi, hi, hi

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Buni, buni de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • Taiteii,se pot intinde si taia,sau cu mina,sau cu un aparat special,dar aluatul se face la fel.
  • Cind se foloseste aparatul,se intinde(tot cu aparatul) si se taie imediat(nu e nevoie sa se lase foaia la uscat).
  • Aparatul meu are 2 lameo lama face taitei(cica),dar ii taie mai lati(2-3 mm) decit ii taiam cu minadar ma ajuta f.multmerge f.repede.Cealalta lama taie taitei de cca 6 mm latimeii folosesc(de obicei) pt.fettucini.
  • Pentru aluatul de taitei,ouale se cintaresc la inceput,deoarece se va pune faina,o data si jumatate cit greutatea oualor.
  • Eu am folosit 3 oua(180 g),deci 270 g faina.
  • -3 oua
  • -270 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Aveti dreptate fetelor ,nimic nu se compara cu taiteii facuti in casa ,dau un gust deosebit mancarii ...

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva