autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Taiteti de casa (reteta de post)

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg faina, 200ml apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se framinta un aluat foarte tare din ingredientele de mai sus, se intinde in foi subtiri cu sucitorul, se ruleza taindu-se fideluta foarte fina. Se folosesc la supe, ciorbe etc. precum si la diverse deserturi. Se lasa sa se intareasaca 1-2 zile sau se pot pregati si imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taiteti de casa (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un

14 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
COZONAC CU COCA OPARITA

COZONAC CU COCA OPARITA

Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca

24 voturi    11 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 mai 2014

    pacat ca n-ai masina de paste care iti poate intinde o foaie subtire si poci sa-ti faci si forme de taitei dupa dorinta/ Dupa mine lipseste putin ulei aluatului il face mai maleabil.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 200ml apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

4 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

pacat ca n-ai masina de paste care iti poate intinde o foaie subtire si poci sa-ti faci si forme de taitei dupa dorinta/ Dupa mine lipseste putin ulei aluatului il face mai maleabil.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu fructe uscate
Cookie Settings