autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Taiteti de casa (reteta de post)

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 kg faina, 200ml apa, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se framinta un aluat foarte tare din ingredientele de mai sus, se intinde in foi subtiri cu sucitorul, se ruleza taindu-se fideluta foarte fina. Se folosesc la supe, ciorbe etc. precum si la diverse deserturi. Se lasa sa se intareasaca 1-2 zile sau se pot pregati si imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Taiteti de casa (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Covrigei Pretzels

Covrigei Pretzels

1. Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Painicele din faina integrala

Painicele din faina integrala

Se pun toate ingredientele in vasul mixerului si cu forma de framantare actionam mixerul pana iese

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 mai 2014

    pacat ca n-ai masina de paste care iti poate intinde o foaie subtire si poci sa-ti faci si forme de taitei dupa dorinta/ Dupa mine lipseste putin ulei aluatului il face mai maleabil.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 200ml apa
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

pacat ca n-ai masina de paste care iti poate intinde o foaie subtire si poci sa-ti faci si forme de taitei dupa dorinta/ Dupa mine lipseste putin ulei aluatului il face mai maleabil.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle de casa