autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tajine de pui cu legume

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 06 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 06 martie 2011

Ingrediente
4 pulpe pui, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 pastarnac, 4 catei usturoi, 1 dovlecel, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 10 masline negre, 2 linguri zeama de lamaie, 1 rosie, 2 linguri ulei de masline, cimbru, 1 lingurita curry, 1 lingurita ghimbir, 1 lingurita boia, scortisoara, turmenic, piper, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă și puțin adâncă și capacul țuguiat, conic, foarte înalt, care păstrează aburul în interior astfel încât mâncărurile să rămână suculente. După preparea mâncării, capacul este dat la o parte, iar baza se duce la masă ca vas de servire.
Tajine este o tocana gatita la foc mic, din care rezulta o carne frageda cu legume aromate si sos.
Cum eu nu am avut un asemenea vas, m-am multumit cu vasul meu roman ,pe care l-am scufundat mai intai in apa pentru 30 de minute, timp in care am pregatit carnea si legumele.
Pielea de pe pulpe am dat-o jos iar legumele le-am curatat si le-am taiat felii subtiri.
Intr-un bol mai mare am pus o lingura cu ulei, sare, piper,cimbru, curry, ghimbir si turmenic.Pentru ca mi s-a parut ca mai trebuie putin lichid , am adaugat 50 ml vin.In aceasta marinada am tinut la rece , pentru 2 ore pulpele.
Vasul de lut l-am uns in interior cu o lingura de ulei si am asezat in straturi feliile de pastarnac, cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecel, rosie si ardei, alternand straturile cu boia si scortisoara.
Deasupra am pus pulpele stropite cu zeama de lamaie si inpanate cu masline.
Am pus capacul pe vas si l-am dat la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru 30 de minute , apoi la foc mic pentru o ora.
Am scos capacul si am mai lasat pulpele sa se rumeneasca 10 minute.
La servire montam pe farfurie cate o pulpa cu 1/4 din legumele preparate.
A iesit o minunatie de mancare pe care o voi repeta cat de curand. Nu stiti ce bunatate pierdeti daca nu o preparati si voi.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tajine marocana de pui cu legume

Tajine marocana de pui cu legume

se spala si se curata carnea, se taie pieptii in doua, morcovul in rondele marisoare, prazul in rondele

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciupercute umplute

Ciupercute umplute

Curatam ciupercile,le spalam si le scurgem bine apoi le scoatem piciorusul si cu o lingurita scobim

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

    Foarte bun si aromat :)

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    delicioasa..:)

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    MMMMM !!!! Bunuta *****

Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 4 catei usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 masline negre
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1 lingurita boia
  • scortisoara
  • turmenic
  • piper
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Foarte bun si aromat :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui Vanatoresc (Cacciatore)