Se amesteca faina, drojdia, sarea si apa calduta, se face un aluat si se lasa la dospit.
Baconul afumat si carnaciorii se taie in bucatele nu foarte mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata si se taie in cubulete.
Intr-o oala, de preferat este sa folositi o oala mai mare, se face sosul, se caleste ceapa, baconul, carnaciorii, cartofii si se pune apa cat sa depaseasca putin nivelul ingredientelor. Se adauga pasta de tomate, sarea, piperul si foi de dafin si lasm la foc mic.
Aluatul il impartim in doua. Il rulam si taiem cu cutitul bucati cat jumatate de palma si le lasam sa dospeasca inca 5 minute pana incepe sa dea in clocot sosul, dupa care luam fiecare bucatica de aluat si o asezam deasupra legumelor si carnii. Foarte important este sa nu aglomerati foarte mult, sa lasati spatiu intre ele pentru a se putea umfla si sa nu puneti una peste alta (doar un strat). Foarte important este ca timp de 20 de minute (timpul necesar pentru a fierbe) sa lasati acoperita foarte bine oala (daca ridicati capacul se incruzesc).
Se serveste imediat dupa ce ati oprit focul, este recomandat sa se manance cald.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii