autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tanflude

Autor: Alina Dragan (Bucatar)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Dragan (Bucatar)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2008

Ingrediente
Pentru aproximativ 6-7 persoane, Pentru aluat, -1 Kg faina, -drojdie(de marimea unei nuci), -sare, -apa calduta, , Pentru sos, -bacon afumat, -carnaciori afumati, -ceapa, -cartofi, -sare, -piper, -foi de dafin, -pasta de tomate (bulion), -ulei, -apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina, drojdia, sarea si apa calduta, se face un aluat si se lasa la dospit.
Baconul afumat si carnaciorii se taie in bucatele nu foarte mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata si se taie in cubulete.
Intr-o oala, de preferat este sa folositi o oala mai mare, se face sosul, se caleste ceapa, baconul, carnaciorii, cartofii si se pune apa cat sa depaseasca putin nivelul ingredientelor. Se adauga pasta de tomate, sarea, piperul si foi de dafin si lasm la foc mic.
Aluatul il impartim in doua. Il rulam si taiem cu cutitul bucati cat jumatate de palma si le lasam sa dospeasca inca 5 minute pana incepe sa dea in clocot sosul, dupa care luam fiecare bucatica de aluat si o asezam deasupra legumelor si carnii. Foarte important este sa nu aglomerati foarte mult, sa lasati spatiu intre ele pentru a se putea umfla si sa nu puneti una peste alta (doar un strat). Foarte important este ca timp de 20 de minute (timpul necesar pentru a fierbe) sa lasati acoperita foarte bine oala (daca ridicati capacul se incruzesc).
Se serveste imediat dupa ce ati oprit focul, este recomandat sa se manance cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tanflude" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui Puttanesca

Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu lamaie la cuptor

Cartofi noi cu lamaie la cuptor

Spalam cartofii curatati de coaja si ii taiem in bucati mai maricele sau ii lasam intregi. Ungem

6 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 6-7 persoane
  • Pentru aluat
  • -1 Kg faina
  • -drojdie(de marimea unei nuci)
  • -sare
  • -apa calduta
  • Pentru sos
  • -bacon afumat
  • -carnaciori afumati
  • -ceapa
  • -cartofi
  • -sare
  • -piper
  • -foi de dafin
  • -pasta de tomate (bulion)
  • -ulei
  • -apa

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue