autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tanflude

Autor: Alina Dragan (Bucatar sef)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina Dragan (Bucatar sef)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2008

Ingrediente
Pentru aproximativ 6-7 persoane, Pentru aluat, -1 Kg faina, -drojdie(de marimea unei nuci), -sare, -apa calduta, , Pentru sos, -bacon afumat, -carnaciori afumati, -ceapa, -cartofi, -sare, -piper, -foi de dafin, -pasta de tomate (bulion), -ulei, -apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina, drojdia, sarea si apa calduta, se face un aluat si se lasa la dospit.
Baconul afumat si carnaciorii se taie in bucatele nu foarte mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Cartofii se spala, se curata si se taie in cubulete.
Intr-o oala, de preferat este sa folositi o oala mai mare, se face sosul, se caleste ceapa, baconul, carnaciorii, cartofii si se pune apa cat sa depaseasca putin nivelul ingredientelor. Se adauga pasta de tomate, sarea, piperul si foi de dafin si lasm la foc mic.
Aluatul il impartim in doua. Il rulam si taiem cu cutitul bucati cat jumatate de palma si le lasam sa dospeasca inca 5 minute pana incepe sa dea in clocot sosul, dupa care luam fiecare bucatica de aluat si o asezam deasupra legumelor si carnii. Foarte important este sa nu aglomerati foarte mult, sa lasati spatiu intre ele pentru a se putea umfla si sa nu puneti una peste alta (doar un strat). Foarte important este ca timp de 20 de minute (timpul necesar pentru a fierbe) sa lasati acoperita foarte bine oala (daca ridicati capacul se incruzesc).
Se serveste imediat dupa ce ati oprit focul, este recomandat sa se manance cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tanflude" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Omleta cu de toate

Omleta cu de toate

Taiati rosia cubulete si o puneti intr-un bol,dupa taiati ardeiul gras si cel iute si ii puneti peste

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole boabe in stil toscan

Fasole boabe in stil toscan

Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(de obicei eu o tin de seara pana dimineata)Se pune la fiert,se

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 6-7 persoane
  • Pentru aluat
  • -1 Kg faina
  • -drojdie(de marimea unei nuci)
  • -sare
  • -apa calduta
  • Pentru sos
  • -bacon afumat
  • -carnaciori afumati
  • -ceapa
  • -cartofi
  • -sare
  • -piper
  • -foi de dafin
  • -pasta de tomate (bulion)
  • -ulei
  • -apa

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Ghiveci de legume cu ghimbir