Încingeti cuptorul la 175 grade C. Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul
de 15 cm, captusiti-o cu hirtie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.
Bateti oule si zaharul timp de 3 minute, cu telul sau cu un mixer electric, pâna se
albesc si se îngroasa apoi adaugati untul, uleiul de masline extravirgin, laptele si
semintele de vanilie. Amestecati hine, apoi adaugati faina cernuta, praful de copt si
sarea. Adaugati coaja de lamâie si de portocala si amestecati cu o lingura de lemn
pina la omogenizarea completa. Puneti aluatul deoparte 10 minute, pentru ca faina
sa absoarba lichidul.
Adaugati cam un sfert din afine sau struguri, puneti aluatul cu lingura în forma si
neteziti suprafata cu o spatula. Puneti forma în mijlocul cuptorului încins si coaceti-o 20 minute. apoi scoateti-o si presarati deasupra restul fructelor, Împingeti-le
usor în aluat, apoi puneti din nou forma în cuptor pentru 30-40 de minute, pâna
dind se rumeneste deasupra si se întareste. Lasati prajitura sa se raceasca în forma,
pe un gratar. Dupa 10 minute. desprindeti marginile cu un cutit si rasturnati-o.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii