autor:

Fara foto

» » Torturi

Tarta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
unt si faina pentru forma de tort, 4 oua, 270 g zahar, 180 g unt nesarat, topit, 115 ml ule de masline, 150 g lapte, seminte de la 1 baton de vanilie sau o lingurita extract pur de vanilie, 400 g faina obisnuita, 1 si ½ lingurita praf de copt, un praf de sare marina, coaja rasa de la 2 lamai, coaja rasa de la 2 portocale, 600 g afine proaspete sau struguri rosii mici si dulci.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 175 grade C. Ungeti generos cu unt o forma de prajitura cu diametrul
de 15 cm, captusiti-o cu hirtie care nu absoarbe grasimea si puneti-o deoparte.
Bateti oule si zaharul timp de 3 minute, cu telul sau cu un mixer electric, pâna se
albesc si se îngroasa apoi adaugati untul, uleiul de masline extravirgin, laptele si
semintele de vanilie. Amestecati hine, apoi adaugati faina cernuta, praful de copt si
sarea. Adaugati coaja de lamâie si de portocala si amestecati cu o lingura de lemn
pina la omogenizarea completa. Puneti aluatul deoparte 10 minute, pentru ca faina
sa absoarba lichidul.
Adaugati cam un sfert din afine sau struguri, puneti aluatul cu lingura în forma si
neteziti suprafata cu o spatula. Puneti forma în mijlocul cuptorului încins si coaceti-o 20 minute. apoi scoateti-o si presarati deasupra restul fructelor, Împingeti-le
usor în aluat, apoi puneti din nou forma în cuptor pentru 30-40 de minute, pâna
dind se rumeneste deasupra si se întareste. Lasati prajitura sa se raceasca în forma,
pe un gratar. Dupa 10 minute. desprindeti marginile cu un cutit si rasturnati-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure

Specialitatea casei Tarta cu fructe de padure

Se amesteca faina,untul,galbenusurile de ou pana se obtine un aluat omogen si nu trebuie sa va speriati

25 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu ciocolata si cirese

Tarta cu ciocolata si cirese

Se spala ciresele, se taie in jumatati si se scot samburii rotind jumatatile in sens invers. Se

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • unt si faina pentru forma de tort
  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 180 g unt nesarat
  • topit
  • 115 ml ule de masline
  • 150 g lapte
  • seminte de la 1 baton de vanilie sau o lingurita extract pur de vanilie
  • 400 g faina obisnuita
  • 1 si ½ lingurita praf de copt
  • un praf de sare marina
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 600 g afine proaspete sau struguri rosii mici si dulci.

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu mango si cafea si multa dragoste Tort cu mango si cafea si multa dragoste

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura  cu blat din fulgi de porumb Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale