autor:

Ady

» » Mancaruri cu carne

Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iulie 2011

Ingrediente
- pentru aluat: 150 gr margarina pentru gatit, 1, ou, 500 gr faina alba, sare, piper alb, busuioc, - pentru umplutura : 500 gr ficatei de pui, 400 gr, ciuperci (champigon), 300 gr cascaval, 1 ceapa, sare,, maghiran, putin hrean ras, boia iute (sau chilli), - pentru omogenizare: 2 oua, 200 gr faina alba, apa, minerala, 1 lingura mustar, sare, piper alb, patrunjel, verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

- din margarina, ou, faina, sare si piper faci un

aluat consistent; daca nu se leaga, mai adaugi putina

apa. Incorporezi busuiocul si lasi la rece 30 de

minute. Apoi, intinzi o foaie si o asezi intr-o tava

unsa si tapetata cu faina, intepand aluatul cu o furculita;

- ficateii de pui spalati ii fierbi in apa cu maghiran

(fara sare!!!), apoi ii scurgi si tai cubulete. La fel

procedezi si cu cascavalul, respectiv feliezi ciupercile rondele.

Ceapa o maruntesti si amesteci toate ingredientele,

condimentand si asezonand. Se aseaza uniform peste

aluat;

- din oua, faina, mustar, apa minerala facem un aluat

mai gros de clatita, incorporam frunzele de patrunjel

si acoperim tarta. Punem tava in cuptorul preincalzit

sa se coaca.



Se poate servi ca aperitiv cald, cu smantana sau

ketchup, dar, este delicios si rece, servit cu un sos

de maioneza si iaurt sau salata verde.



Sfat: daca nu preferati ficateii de pui, puteti apela

la pastrama de pui, sau carne fiarta de vita, sau

cremvurst. Puteti sa incorporati in amestec si felii de ardei gras sau kapia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Limba de vita cu mazare

Limba de vita cu mazare

Fierbem limba intreaga in apa cu sare dupa gust cca. 2 ore la foc mediu. Soatem limba din oala si

15 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu carne
Varza cu berbecut

Varza cu berbecut

- Taiem varza fideluta. - Curatam ceapa, o tocam marunt, apoi o punem la calit cu un praf de sare. -

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Milieana Simon , 21 iulie 2013

    SUPERTARE!

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Draga Maria Elena (ce divina combinatie mitologic-biblica!), ma bucur ca ni s-au "sincronizat" gusturile... gastronomice!!!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

    Foarte buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Imi place ,am pregatit si eu aceasta reteta este super !

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Tu esti prea dragutza si amabila, draga Tatiana! Dar revenind la tarta: este una din favoritele prietenilor mei, alaturi de tarta cu praz si somon! Ar trebui sa postez si reteta aceea, dar nu am poza...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

      Frumusica prezentare !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • - pentru aluat: 150 gr margarina pentru gatit
  • 1
  • ou
  • 500 gr faina alba
  • sare
  • piper alb
  • busuioc
  • - pentru umplutura : 500 gr ficatei de pui
  • 400 gr
  • ciuperci (champigon)
  • 300 gr cascaval
  • 1 ceapa
  • sare,
  • maghiran
  • putin hrean ras
  • boia iute (sau chilli)
  • - pentru omogenizare: 2 oua
  • 200 gr faina alba
  • apa
  • minerala
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper alb
  • patrunjel
  • verde

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Ady (Chef de cuisine)

Draga Maria Elena (ce divina combinatie mitologic-biblica!), ma bucur ca ni s-au "sincronizat" gusturile... gastronomice!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Rulada de curcan cu bacon si branza