Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

Ingrediente

  • - pentru aluat: 150 gr margarina pentru gatit, 1
  • ou, 500 gr faina alba, sare, piper alb, busuioc
  • - pentru umplutura : 500 gr ficatei de pui, 400 gr
  • ciuperci (champigon), 300 gr cascaval, 1 ceapa, sare,
  • maghiran, putin hrean ras, boia iute (sau chilli)
  • - pentru omogenizare: 2 oua, 200 gr faina alba, apa
  • minerala, 1 lingura mustar, sare, piper alb, patrunjel
  • verde

Mod de preparare

- din margarina, ou, faina, sare si piper faci un

aluat consistent; daca nu se leaga, mai adaugi putina

apa. Incorporezi busuiocul si lasi la rece 30 de

minute. Apoi, intinzi o foaie si o asezi intr-o tava

unsa si tapetata cu faina, intepand aluatul cu o furculita;

- ficateii de pui spalati ii fierbi in apa cu maghiran

(fara sare!!!), apoi ii scurgi si tai cubulete. La fel

procedezi si cu cascavalul, respectiv feliezi ciupercile rondele.

Ceapa o maruntesti si amesteci toate ingredientele,

condimentand si asezonand. Se aseaza uniform peste

aluat;

- din oua, faina, mustar, apa minerala facem un aluat

mai gros de clatita, incorporam frunzele de patrunjel

si acoperim tarta. Punem tava in cuptorul preincalzit

sa se coaca.

Se poate servi ca aperitiv cald, cu smantana sau

ketchup, dar, este delicios si rece, servit cu un sos

de maioneza si iaurt sau salata verde.

Sfat: daca nu preferati ficateii de pui, puteti apela

la pastrama de pui, sau carne fiarta de vita, sau

cremvurst. Puteti sa incorporati in amestec si felii de ardei gras sau kapia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor