autor:

Sisters Kitchen

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tartă bakewell cu cremă frangipane

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 23 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 23 februarie 2013

Ingrediente
Ingrediente aluat tartă:, 250g făină, 125g unt, 1 ou, 125g zahăr, 1 praf de sare, Ingrediente frangipane:, 1/2 cană de migdale decojite, 60 g unt, 1 ou, 5 linguri de zahăr, 1 linguriţă de scorţişoară, Ingrediente reductie de fructe de pădure:, 500 g fructe de padure congelate, 2 linguri de zahăr, 100 ml vin de Marsala

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă 2 linguri de zahăr şi 100 ml vin de Mârsala. Se lăsă pe foc, amestecând din când în când, până scade zeama şi se încheagă puţin. Se lasă să se răcească.
2. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn.Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
3. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna.Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze.Formăm o minge de aluat,învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.
4. Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
5. Într-un bol punem untul topit, migdalele măcinate la blender, zahărul, scorţişoară şi oul. Amestecăm bine.
6. Se scoate tava cu aluatul, se toarnă reducţia de fructe, apoi crema frangipane. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace circa 35-40 de minute la 180 de grade.
În ultimele 10 minute de coacere, se pun fulgii de migdale deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă bakewell cu cremă frangipane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu kiwi

Prajitura cu kiwi

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

18 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat bine, se adauga apa minerala, sarea,

6 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat tartă:
  • 250g făină
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 125g zahăr
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente frangipane:
  • 1/2 cană de migdale decojite
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • Ingrediente reductie de fructe de pădure:
  • 500 g fructe de padure congelate
  • 2 linguri de zahăr
  • 100 ml vin de Marsala

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
TARTA CU CREMA CARAMEL