autor:

» » Aperitive

Tarta cu Afumatura, Rosii Si Ceapa Verde

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU TARTA:, 200 g faina,, 50 g malai fin plus extra pentru presarare,, 140 g unt rece taiat bucati mici,, 50 g parmezan ras,, un ou., , PENTRU UMPLUTURA:, 4 oua si 2 galbenusuri,, 400 ml smantana,, 150 g afumatura (sunca afumata, cremwursti afumati etc),, 2 rosii feliate rondele,, o mana de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina, malaiul, untul si un praf de sare cu mixerul. se adauga oul parmezanul si doua linguri cu apa rece se amesteca pana cand aluatul devine omogen.

Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 30 minute. Se presara malai pe suprafata de lucru se scoate aluatul din folie si se intinde atat cat sa incapa intr-o forma de tarta cu diametrul de 28 cm. Se pune usor in forma se taie surplusul de aluat si se mai lasa 30 minute la racit.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade, se introduce forma in cuptor si se coace timp de 20 minute pana cand prinde o nuanta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, se reduce intensitatea cuptorului cam la 180 grade.

Se bat ouale cu smantana si un praf de sare, se aranjeaza afumatura, rosiile si ceapa verde peste aluat apoi se toarna compozitia de ou cu smantana deasupra.

Se coace timp de 30 minute pana se rumeneste. se poate servi atat calda cat si rece.

Mentiuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Afumatura, Rosii Si Ceapa Verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Mihai Popa , 30 ianuarie 2009

    De fapt e vorba de o adaptare à la roumaine a vestitei "Quiche Lorranine" frantuzeascã. Am s-o încerc sa vad ce iese.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • PENTRU TARTA:
  • 200 g faina,
  • 50 g malai fin plus extra pentru presarare,
  • 140 g unt rece taiat bucati mici,
  • 50 g parmezan ras,
  • un ou.
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 4 oua si 2 galbenusuri,
  • 400 ml smantana,
  • 150 g afumatura (sunca afumata
  • cremwursti afumati etc),
  • 2 rosii feliate rondele,
  • o mana de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Mihai Popa

De fapt e vorba de o adaptare à la roumaine a vestitei "Quiche Lorranine" frantuzeascã. Am s-o încerc sa vad ce iese.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Empanadas cu carne de pui si ciuperci