autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta cu Afumatura, Rosii Si Ceapa Verde

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU TARTA:, 200 g faina,, 50 g malai fin plus extra pentru presarare,, 140 g unt rece taiat bucati mici,, 50 g parmezan ras,, un ou., , PENTRU UMPLUTURA:, 4 oua si 2 galbenusuri,, 400 ml smantana,, 150 g afumatura (sunca afumata, cremwursti afumati etc),, 2 rosii feliate rondele,, o mana de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina, malaiul, untul si un praf de sare cu mixerul. se adauga oul parmezanul si doua linguri cu apa rece se amesteca pana cand aluatul devine omogen.

Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 30 minute. Se presara malai pe suprafata de lucru se scoate aluatul din folie si se intinde atat cat sa incapa intr-o forma de tarta cu diametrul de 28 cm. Se pune usor in forma se taie surplusul de aluat si se mai lasa 30 minute la racit.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade, se introduce forma in cuptor si se coace timp de 20 minute pana cand prinde o nuanta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, se reduce intensitatea cuptorului cam la 180 grade.

Se bat ouale cu smantana si un praf de sare, se aranjeaza afumatura, rosiile si ceapa verde peste aluat apoi se toarna compozitia de ou cu smantana deasupra.

Se coace timp de 30 minute pana se rumeneste. se poate servi atat calda cat si rece.

Mentiuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Afumatura, Rosii Si Ceapa Verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Snitele in mujdei de usturoi

Snitele in mujdei de usturoi

Se ia bucata de carne,se spala,se zvanta bine si se portioneaza bucati de cca 1cm grosime. Se pune

10 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Racitura de porc

Racitura de porc

Picioarele,urechile,coada,capul se spala si se razuie foarte bine.Picioarele se pot taia in doua

23 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Popa , 30 ianuarie 2009

    De fapt e vorba de o adaptare à la roumaine a vestitei "Quiche Lorranine" frantuzeascã. Am s-o încerc sa vad ce iese.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • PENTRU TARTA:
  • 200 g faina,
  • 50 g malai fin plus extra pentru presarare,
  • 140 g unt rece taiat bucati mici,
  • 50 g parmezan ras,
  • un ou.
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 4 oua si 2 galbenusuri,
  • 400 ml smantana,
  • 150 g afumatura (sunca afumata
  • cremwursti afumati etc),
  • 2 rosii feliate rondele,
  • o mana de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Fara foto

Mihai Popa

De fapt e vorba de o adaptare à la roumaine a vestitei "Quiche Lorranine" frantuzeascã. Am s-o încerc sa vad ce iese.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Rulada de carne