autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta cu Afumatura, Rosii Si Ceapa Verde

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU TARTA:, 200 g faina,, 50 g malai fin plus extra pentru presarare,, 140 g unt rece taiat bucati mici,, 50 g parmezan ras,, un ou., , PENTRU UMPLUTURA:, 4 oua si 2 galbenusuri,, 400 ml smantana,, 150 g afumatura (sunca afumata, cremwursti afumati etc),, 2 rosii feliate rondele,, o mana de ceapa verde.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina, malaiul, untul si un praf de sare cu mixerul. se adauga oul parmezanul si doua linguri cu apa rece se amesteca pana cand aluatul devine omogen.

Se inveleste in folie de plastic si se da la rece pentru 30 minute. Se presara malai pe suprafata de lucru se scoate aluatul din folie si se intinde atat cat sa incapa intr-o forma de tarta cu diametrul de 28 cm. Se pune usor in forma se taie surplusul de aluat si se mai lasa 30 minute la racit.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade, se introduce forma in cuptor si se coace timp de 20 minute pana cand prinde o nuanta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, se reduce intensitatea cuptorului cam la 180 grade.

Se bat ouale cu smantana si un praf de sare, se aranjeaza afumatura, rosiile si ceapa verde peste aluat apoi se toarna compozitia de ou cu smantana deasupra.

Se coace timp de 30 minute pana se rumeneste. se poate servi atat calda cat si rece.

Mentiuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu Afumatura, Rosii Si Ceapa Verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Sote de ficat cu mar

Sote de ficat cu mar

Ficatul se tine in lapte rece macar o ora. Se scurge apoi, se curata de pielite, se portioneaza in

3 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Chiftelute originale (1)

Chiftelute originale (1)

La ingedientele din reteta \"chiftelute originale 1\" se adauga dovleceii dati pe razatoare.

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Popa , 30 ianuarie 2009

    De fapt e vorba de o adaptare à la roumaine a vestitei "Quiche Lorranine" frantuzeascã. Am s-o încerc sa vad ce iese.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • PENTRU TARTA:
  • 200 g faina,
  • 50 g malai fin plus extra pentru presarare,
  • 140 g unt rece taiat bucati mici,
  • 50 g parmezan ras,
  • un ou.
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • 4 oua si 2 galbenusuri,
  • 400 ml smantana,
  • 150 g afumatura (sunca afumata
  • cremwursti afumati etc),
  • 2 rosii feliate rondele,
  • o mana de ceapa verde.

Raporteaza reteta

Fara foto

Mihai Popa

De fapt e vorba de o adaptare à la roumaine a vestitei "Quiche Lorranine" frantuzeascã. Am s-o încerc sa vad ce iese.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Carnaciori de Plescoi cu salata chinezeasca