Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)

Ingrediente

  • Aluat
  • 125g faina
  • 1 varf de sare
  • 75g unt rece taiat bucatele
  • 25g parmezan
  • apa rece
  • Garnitura
  • 200g mazare congelata
  • 25g unt
  • 1 ceapa verde(sau o jumatate de ceapa)
  • 100g bacon taiat felii
  • 3-4 frunze de menta proaspata,tocate(facultativ)
  • 120 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati faina cu sarea si untul pana obtineti un amestec nisipos(ca un pesmet).Adaugati parmezanul si putina apa rece,amestecand continu pana la obtinerea unui aluat omogen.Intindeti aluatul si asezati-l intr-o tava de tarta.Puneti tava la frigider 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 200C.Scoateti tava din frigider,acoperiti aluatul cu hartie de copt pe care asezati boabe de fasole uscata sau linte(la copt aluatul are tendinta sa creasca,dar avand o greutate deasupra, acesta isi pastreaza forma;boabele de fasole uscata sau de linte nu sunt afectate de temperatura ridicata din cuptor;se vor putea folosi la gatit ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic,deci nu e nevoie sa le aruncati).Se coace tarta la cuptor cca.10min.Se scoate din cuptor si se inlatura hartia de copt cu boabele de fasole.

Intr-un vas cu apa sarata fierbeti mazarea 3-4 minute.Scurgeti de apa si pastrati.Topiti untul intr-o tigaie,adaugati ceapa verde taiata subtire(sau ceapa tocata)si caliti 4-5 minute.Adaugati baconul(eu l-am prajit initial ca sa topesc grasimea de pe le si sa devina crocant ,dar nu este necesar,este obtiune personala)mai lasti 3-4 minute,adaugati mazarea si menta.Mai lasati pe foc max.5 min.

Se aseaza compozitia pe tarta.Galbenusurile se amesteca cu frisca lichida(se poate folosi fara probleme chiar si smantana),se sareaza si pipareaza dupa gust si se toarna in tarta peste compozitia de maraza si bacon.

Se coace la cuptor 20-30 de minute.

Se lasa sa se raceasca,se serveste calduta sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise