autor:

Luana

» » , , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2011

Ingrediente
Aluat, , 125g faina, 1 varf de sare, 75g unt rece taiat bucatele, 25g parmezan, apa rece, , Garnitura, , 200g mazare congelata, 25g unt, 1 ceapa verde(sau o jumatate de ceapa), 100g bacon taiat felii, 3-4 frunze de menta proaspata,tocate(facultativ), 120 ml frisca lichida, 3 galbenusuri, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati faina cu sarea si untul pana obtineti un amestec nisipos(ca un pesmet).Adaugati parmezanul si putina apa rece,amestecand continu pana la obtinerea unui aluat omogen.Intindeti aluatul si asezati-l intr-o tava de tarta.Puneti tava la frigider 30 de minute.
Preincalziti cuptorul la 200C.Scoateti tava din frigider,acoperiti aluatul cu hartie de copt pe care asezati boabe de fasole uscata sau linte(la copt aluatul are tendinta sa creasca,dar avand o greutate deasupra, acesta isi pastreaza forma;boabele de fasole uscata sau de linte nu sunt afectate de temperatura ridicata din cuptor;se vor putea folosi la gatit ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic,deci nu e nevoie sa le aruncati).Se coace tarta la cuptor cca.10min.Se scoate din cuptor si se inlatura hartia de copt cu boabele de fasole.
Intr-un vas cu apa sarata fierbeti mazarea 3-4 minute.Scurgeti de apa si pastrati.Topiti untul intr-o tigaie,adaugati ceapa verde taiata subtire(sau ceapa tocata)si caliti 4-5 minute.Adaugati baconul(eu l-am prajit initial ca sa topesc grasimea de pe le si sa devina crocant ,dar nu este necesar,este obtiune personala)mai lasti 3-4 minute,adaugati mazarea si menta.Mai lasati pe foc max.5 min.
Se aseaza compozitia pe tarta.Galbenusurile se amesteca cu frisca lichida(se poate folosi fara probleme chiar si smantana),se sareaza si pipareaza dupa gust si se toarna in tarta peste compozitia de maraza si bacon.
Se coace la cuptor 20-30 de minute.
Se lasa sa se raceasca,se serveste calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu bacon ,mazare &frisca(reteta frantuzeasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legume si bacon

Tarta cu legume si bacon

Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu ulei, sare si ou; se inglobeaza faina amestecata cu praf

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI

MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI

Se spala legumele. Ceapa se curata, se taie julien si se pune la calit in uleiul incins. Cand devine

20 voturi    16 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    Delicioasa ! *****

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    Interesanta combinatia.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 125g faina
  • 1 varf de sare
  • 75g unt rece taiat bucatele
  • 25g parmezan
  • apa rece
  • Garnitura
  • 200g mazare congelata
  • 25g unt
  • 1 ceapa verde(sau o jumatate de ceapa)
  • 100g bacon taiat felii
  • 3-4 frunze de menta proaspata,tocate(facultativ)
  • 120 ml frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

10 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

Lia Maria (Chef de cuisine)

Delicioasa ! *****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)