autor:

cristinacz

» » Dulciuri diverse

Tarta cu banane

Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru 8 persoane:, Aluat:, * 250 g de faina, * 1 galbenus de ou, * 3 sau 4 linguri de apa, * 125 g de unt topit la foc mic, Crema:, * 7 banane cat mai coapte, * 4 linguri de zahar cu varf, * 3 linguri de rom (nu esenta!), * un pachetel de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul in prealabil(210°C de preferat).

Amestecati toate ingredientele pentru aluat, intindeti aluatul cu mana intr-o forma de tarte astfel incat sa o acoperiti integral (preferabil un pic si marginile formei)si dati la copt pt 15-20 min.

2. In acest timp taiati 5 banane in rondele, dupa care le amestecati intr-o craticioara cam 20 min, impreuna cu zaharul si romul. In timp ce amestecati rondelele cu zaharul si romul, zdrobiti-le pe cat posibil cu o furculita .

3. Scoateti aluatul, turnati deasupra crema obtinuta din bananele zdrobite, apoi taiati cele 2 banane ramase in rondele subtiri si decorati tarta dupa gustul personal :) ! Presarati cu inca un pliculet de zahar vanilat si dati iarasi tarta in cuptor pentru inca 15-20 min
Pofta buna si sper ca fotografia sa va convinga :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane caramelizate

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate. Intr-o tigaie de teflon topim zaharul

5 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de vanilie, banane si jeleu de lime

Tarta cu crema de vanilie, banane si jeleu de lime

Aceasta tarta se face destul de rapid cu ingrediente putine si iubita mult de copii. Pentru tarta

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Irina Bankos (Bucatar sef):

    Tarta a fost foarte buna. Se face foarte repede, aluatul s-a copt bine si a fost foarte crocant, iar bananele sunt delicioase. O reteta ideala pentru mamici in criza de timp si idei ! Multumesc pentru ajutor.

  • 6 comentarii

  • cristinacz

    cristinacz (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

    Multumesc frumos pt aprecieri :) si promit sa "recidivez" si cu alte retete. Sincer nu m-as fi gandit la reteta asta insa aveam banane cam prea coapte deja, cam prea multe si nu voiam sa le arunc...Initial nu m-a convins prea tare reteta ( e de la o prietena din Franta) dar rezultatul merita.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

    Arata super sigur o sa incerc si eu....felicitari*****

  • meg2010

    meg2010 (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

    Cred ca e o idee foarte buna si usor de realizat sa nu adaugi o crema fainoasa traditionala gelatina ... O sa incerc si eu, numai sa nimeresc un rom cat de cat de soi (n-am mai cumparat de demult asa ceva) Numai bine!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Tare buna!

    • cristinacz

      cristinacz (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Ma bucur ca va place fotografia :) ! Sotului meu i-a placut asa de mult incat jumatate din tarta a disparut chiar ieri.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Arata bine tarta ta.Nu am facut cu banane niciodata,dat o sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • Pentru 8 persoane:
  • Aluat:
  • * 250 g de faina
  • * 1 galbenus de ou
  • * 3 sau 4 linguri de apa
  • * 125 g de unt topit la foc mic
  • Crema:
  • * 7 banane cat mai coapte
  • * 4 linguri de zahar cu varf
  • * 3 linguri de rom (nu esenta!)
  • * un pachetel de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de cristinacz
Provolone la cuptor

Provolone la cuptor

Rosia se taie in felii si se aranjeaza pe fundul a 2 vase de lut. Se adauga cate o lingura de ulei

9 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

cristinacz (Chef de cuisine)

Multumesc frumos pt aprecieri :) si promit sa "recidivez" si cu alte retete. Sincer nu m-as fi gandit la reteta asta insa aveam banane cam prea coapte deja, cam prea multe si nu voiam sa le arunc...Initial nu m-a convins prea tare reteta ( e de la o prietena din Franta) dar rezultatul merita.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese