autor:

cristinacz

» » Dulciuri diverse

Tarta cu banane

Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 27 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristinacz (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 27 septembrie 2010

Ingrediente
Pentru 8 persoane:, Aluat:, * 250 g de faina, * 1 galbenus de ou, * 3 sau 4 linguri de apa, * 125 g de unt topit la foc mic, Crema:, * 7 banane cat mai coapte, * 4 linguri de zahar cu varf, * 3 linguri de rom (nu esenta!), * un pachetel de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

17 voturi

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul in prealabil(210°C de preferat).

Amestecati toate ingredientele pentru aluat, intindeti aluatul cu mana intr-o forma de tarte astfel incat sa o acoperiti integral (preferabil un pic si marginile formei)si dati la copt pt 15-20 min.

2. In acest timp taiati 5 banane in rondele, dupa care le amestecati intr-o craticioara cam 20 min, impreuna cu zaharul si romul. In timp ce amestecati rondelele cu zaharul si romul, zdrobiti-le pe cat posibil cu o furculita .

3. Scoateti aluatul, turnati deasupra crema obtinuta din bananele zdrobite, apoi taiati cele 2 banane ramase in rondele subtiri si decorati tarta dupa gustul personal :) ! Presarati cu inca un pliculet de zahar vanilat si dati iarasi tarta in cuptor pentru inca 15-20 min
Pofta buna si sper ca fotografia sa va convinga :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu banane caramelizate

Tarta cu banane caramelizate

Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate. Intr-o tigaie de teflon topim zaharul

5 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu banane

Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii

25 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Irina Bankos (Bucatar sef):

    Tarta a fost foarte buna. Se face foarte repede, aluatul s-a copt bine si a fost foarte crocant, iar bananele sunt delicioase. O reteta ideala pentru mamici in criza de timp si idei ! Multumesc pentru ajutor.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • cristinacz

    cristinacz (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

    Multumesc frumos pt aprecieri :) si promit sa "recidivez" si cu alte retete. Sincer nu m-as fi gandit la reteta asta insa aveam banane cam prea coapte deja, cam prea multe si nu voiam sa le arunc...Initial nu m-a convins prea tare reteta ( e de la o prietena din Franta) dar rezultatul merita.

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

    Arata super sigur o sa incerc si eu....felicitari*****

  • meg2010

    meg2010 (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

    Cred ca e o idee foarte buna si usor de realizat sa nu adaugi o crema fainoasa traditionala gelatina ... O sa incerc si eu, numai sa nimeresc un rom cat de cat de soi (n-am mai cumparat de demult asa ceva) Numai bine!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Tare buna!

    • cristinacz

      cristinacz (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Ma bucur ca va place fotografia :) ! Sotului meu i-a placut asa de mult incat jumatate din tarta a disparut chiar ieri.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Arata bine tarta ta.Nu am facut cu banane niciodata,dat o sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru 8 persoane:
  • Aluat:
  • * 250 g de faina
  • * 1 galbenus de ou
  • * 3 sau 4 linguri de apa
  • * 125 g de unt topit la foc mic
  • Crema:
  • * 7 banane cat mai coapte
  • * 4 linguri de zahar cu varf
  • * 3 linguri de rom (nu esenta!)
  • * un pachetel de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de cristinacz
Provolone la cuptor

Provolone la cuptor

Rosia se taie in felii si se aranjeaza pe fundul a 2 vase de lut. Se adauga cate o lingura de ulei

9 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

cristinacz (Chef de cuisine)

Multumesc frumos pt aprecieri :) si promit sa "recidivez" si cu alte retete. Sincer nu m-as fi gandit la reteta asta insa aveam banane cam prea coapte deja, cam prea multe si nu voiam sa le arunc...Initial nu m-a convins prea tare reteta ( e de la o prietena din Franta) dar rezultatul merita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Oreo cheesecake