autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
pentru blat, 5 oua, 5 linguri de zahar, 6 linguri faina, 1 praf de copt, pentru sirop, 3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, pentru topping, 1 plic glazura-jeleu pentru tarte, 3 linguri zahar, fructe diverse:, 1 banana, 1 mar, 1 mandarina (portocala), 150 g mure, 2-3 kiwi, 50 g alune, arahide, pentru tapetat forma de tarta, 1-2 linguri pesmet (faina), 1 lingurita unt (margarina)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

23 voturi

Mod de preparare

Preparati aluatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri, frecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati faina si praful de copt stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie si albusurile batute spuma tare, amestecand de jos in sus cu un tel in forma de para pana se incorporeaza bine albusul in compozitie. Tapetati forma de tarta cu unt si pesmet, turnati aluatul de pandispan si dati tarta la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 30 minute.
Intre timp decojiti fructele, taiati-le felii subtiri si lasati-le pe toate sa se scurga. Zeama de la fructe o puteti folosi la insiropat. Pentru sirop caramelizati zaharul, apoi adaugati 60-70 ml apa clocotita si zaharul vanilat. Cu aceasta compozitie veti insiropa tarta.
Lasati blatul sa se racoreasca, apoi dezlipiti-l cu un cutitas fin de pe fiecare nervura a formei, ca sa nu ramana lipit. Rasturnati blatul pe un platou, cu grija sa nu se rupa. Insiropati tarta, apoi incepeti sa asezati fructele dupa imaginatia si inspiratia dumneavoastra formand diferite modele. Eu am inmuiat feliutele de mar in sucul de mure, ca sa nu oxideze. Asezati din loc in loc peste fructe alune.
Preparati glazura-jeleu conform indicatiilor de pe plic. Dupa ce se racoreste maximum un minut turnati-o distribuind-o uniform pe toata suprafata tartei. Puteti decora cu cateva frunzulite verzi de menta.
Puteti folosi orice fructe aveti la indemana, chiar si din compot (de ananas, de caise, piersici, etc.). Cand bat albusurile pentru spuma, adaug un praf de sare pentru ca se bat mai bine si spuma sta mai teapana. Puteti sa serviti tarta si cu frisca, dupa ce a stat la frigider 1-2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placintuta cu mere si scortisoara

Placintuta cu mere si scortisoara

Ouale intregi se amesteca bine cu zaharul , pina isi dubleaza volumul. Se adauga apoi zaharul vanilat,

8 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane simplu

Chec cu banane simplu

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si

6 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    ca de obicei reteta ta e o adevarata opera de arta...care incanta toate simturile...si te binedispune daruind bucurie si pofta de viata

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    O bunãtate tarta ínsiropatã!!!felicitãri:)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    Un deliciu!*****

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

      yami yami, am salvat.o

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

23 voturi

Ingrediente

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • pentru sirop
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru topping
  • 1 plic glazura-jeleu pentru tarte
  • 3 linguri zahar
  • fructe diverse:
  • 1 banana
  • 1 mar
  • 1 mandarina (portocala)
  • 150 g mure
  • 2-3 kiwi
  • 50 g alune
  • arahide
  • pentru tapetat forma de tarta
  • 1-2 linguri pesmet (faina)
  • 1 lingurita unt (margarina)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

emadina (Chef de cuisine)

ca de obicei reteta ta e o adevarata opera de arta...care incanta toate simturile...si te binedispune daruind bucurie si pofta de viata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti in stil marocan