Preparati aluatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri, frecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati faina si praful de copt stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie si albusurile batute spuma tare, amestecand de jos in sus cu un tel in forma de para pana se incorporeaza bine albusul in compozitie. Tapetati forma de tarta cu unt si pesmet, turnati aluatul de pandispan si dati tarta la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 30 minute.
Intre timp decojiti fructele, taiati-le felii subtiri si lasati-le pe toate sa se scurga. Zeama de la fructe o puteti folosi la insiropat. Pentru sirop caramelizati zaharul, apoi adaugati 60-70 ml apa clocotita si zaharul vanilat. Cu aceasta compozitie veti insiropa tarta.
Lasati blatul sa se racoreasca, apoi dezlipiti-l cu un cutitas fin de pe fiecare nervura a formei, ca sa nu ramana lipit. Rasturnati blatul pe un platou, cu grija sa nu se rupa. Insiropati tarta, apoi incepeti sa asezati fructele dupa imaginatia si inspiratia dumneavoastra formand diferite modele. Eu am inmuiat feliutele de mar in sucul de mure, ca sa nu oxideze. Asezati din loc in loc peste fructe alune.
Preparati glazura-jeleu conform indicatiilor de pe plic. Dupa ce se racoreste maximum un minut turnati-o distribuind-o uniform pe toata suprafata tartei. Puteti decora cu cateva frunzulite verzi de menta.
Puteti folosi orice fructe aveti la indemana, chiar si din compot (de ananas, de caise, piersici, etc.). Cand bat albusurile pentru spuma, adaug un praf de sare pentru ca se bat mai bine si spuma sta mai teapana. Puteti sa serviti tarta si cu frisca, dupa ce a stat la frigider 1-2 ore.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii