autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
pentru blat, 5 oua, 5 linguri de zahar, 6 linguri faina, 1 praf de copt, pentru sirop, 3 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, pentru topping, 1 plic glazura-jeleu pentru tarte, 3 linguri zahar, fructe diverse:, 1 banana, 1 mar, 1 mandarina (portocala), 150 g mure, 2-3 kiwi, 50 g alune, arahide, pentru tapetat forma de tarta, 1-2 linguri pesmet (faina), 1 lingurita unt (margarina)

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

23 voturi

Mod de preparare

Preparati aluatul de pandispan: separati albusurile de galbenusuri, frecati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati faina si praful de copt stins cu o lingurita de otet sau zeama de lamaie si albusurile batute spuma tare, amestecand de jos in sus cu un tel in forma de para pana se incorporeaza bine albusul in compozitie. Tapetati forma de tarta cu unt si pesmet, turnati aluatul de pandispan si dati tarta la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 30 minute.
Intre timp decojiti fructele, taiati-le felii subtiri si lasati-le pe toate sa se scurga. Zeama de la fructe o puteti folosi la insiropat. Pentru sirop caramelizati zaharul, apoi adaugati 60-70 ml apa clocotita si zaharul vanilat. Cu aceasta compozitie veti insiropa tarta.
Lasati blatul sa se racoreasca, apoi dezlipiti-l cu un cutitas fin de pe fiecare nervura a formei, ca sa nu ramana lipit. Rasturnati blatul pe un platou, cu grija sa nu se rupa. Insiropati tarta, apoi incepeti sa asezati fructele dupa imaginatia si inspiratia dumneavoastra formand diferite modele. Eu am inmuiat feliutele de mar in sucul de mure, ca sa nu oxideze. Asezati din loc in loc peste fructe alune.
Preparati glazura-jeleu conform indicatiilor de pe plic. Dupa ce se racoreste maximum un minut turnati-o distribuind-o uniform pe toata suprafata tartei. Puteti decora cu cateva frunzulite verzi de menta.
Puteti folosi orice fructe aveti la indemana, chiar si din compot (de ananas, de caise, piersici, etc.). Cand bat albusurile pentru spuma, adaug un praf de sare pentru ca se bat mai bine si spuma sta mai teapana. Puteti sa serviti tarta si cu frisca, dupa ce a stat la frigider 1-2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat pandispan, fructe asortate si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Apple pie

Apple pie

Pentru aluat amestecam faina cu margarina moale si sarea;pe urma se pune apa incetul cu incetul,pina

4 voturi    9 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura Rudy

Prajitura Rudy

Mai intai pregatim aluatul: Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat

21 voturi    6 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    ca de obicei reteta ta e o adevarata opera de arta...care incanta toate simturile...si te binedispune daruind bucurie si pofta de viata

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

    O bunãtate tarta ínsiropatã!!!felicitãri:)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

    Un deliciu!*****

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

      yami yami, am salvat.o

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

23 voturi

Ingrediente

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • pentru sirop
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • pentru topping
  • 1 plic glazura-jeleu pentru tarte
  • 3 linguri zahar
  • fructe diverse:
  • 1 banana
  • 1 mar
  • 1 mandarina (portocala)
  • 150 g mure
  • 2-3 kiwi
  • 50 g alune
  • arahide
  • pentru tapetat forma de tarta
  • 1-2 linguri pesmet (faina)
  • 1 lingurita unt (margarina)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

emadina (Chef de cuisine)

ca de obicei reteta ta e o adevarata opera de arta...care incanta toate simturile...si te binedispune daruind bucurie si pofta de viata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Ruladă curcubeu by Culinary Rainbow