autor:

naty

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2017

Ingrediente
2 oua, 100 gr unt topit, 120 gr iaurt, 1 ceasca zahar, 2 cesti faina, 1 praf de copt, jumate de baton de vanilie doar semintele, , crema, 400 ml lapte, 150 gr zahar, 2 galbenusuri oua, 1 lingura amidon , jumate de pastaie vanilie plus batonul de la cealalta jumatate, , decor, 500 gr visine , ciocolata optional

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat cu telul ouale, se adauga zaharul si putina sare, apoi se mixeaza putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon, asa ca nu e nevoie sa fie unsa. Se da la cuptor pentru 20 min, dupa care se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca blatul.



Intre timp regatim crema. Se pune laptele intr-o carticioara si se pune pe foc. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand se albesc putin, apoi se pune amidonul si putin lapte rece ca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca bine, se toarna cate putin din laptele fierbinte peste oua ( ca sa nu se taie), apoi se pune totul in oala si se da la foc mic, amestecand pana cand da cateva clocote, punem batonul de vanilie si semintele din el, se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.



Cand blatul si crema s-au racit, incepem asamblarea. Peste blat, se toarna crema de vanilie ( nu uitati sa scaoteti batonul), apoi se pun visinele fara samburi si ciocolata rasa.



Se da la rece pentru cel putin o ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu cocos

Negresa cu cocos

Topim ciocolata cu untul la foc mic.Stingem focul,adaugam tot zaharul si amestecam.Lasam la racit

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
CIOCOLATA DE CASA

CIOCOLATA DE CASA

Zaharul si apa se pun la clocot pana se formeaza un sirop asemeni dulcetii. Separat se amesteca margarina,

13 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr unt topit
  • 120 gr iaurt
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti faina
  • 1 praf de copt
  • jumate de baton de vanilie doar semintele
  • crema
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 galbenusuri oua
  • 1 lingura amidon 
  • jumate de pastaie vanilie plus batonul de la cealalta jumatate
  • decor
  • 500 gr visine 
  • ciocolata optional

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tarta cu marmelada